dilluns, 8 de desembre de 2014

Catalunya al cor i la butxaca a Andorra

Quan a finals de juliol vam saber que Jordi Pujol havia estat amagant diners a Andorra durant 34 anys, molts vam sentir un sentiment de ràbia, després de tants anys donant lliçons de moralitat i ètica política. ''El gran patriota català'' no era més què un lladre qualsevol que deia que portava Catalunya al cor i els diners a Andorra. Francament, jo no m'esperava que una persona com Pujol sigués el ''capo'' d'una màfia que tenia els diners a paradisos fiscals, i enganyava a la gent dient què era un gran defensor del país.

Però en Pujol no és l'únic corrupte que hi ha a Catalunya. Per desgràcia, la llista és prou llarga (Millet, Moltull, Bustos, Cañas, Crespo, etc...). Ara, al Parlament hi ha una comissió en contra de la corrupció i el frau fiscal. Celebro que activitats com aquestes es duguin a terme des de una cambra democràtica, sobretot per net de tota la brutícia que hi ha. Però sembla ser què la llei del silenci, a vegades, també s'imposa. CIU i ERC han pactat la no compareixença del president Mas, persona de molt de pes el els últims governs de Pujol. I, abans, CIU i PSC havien pactat la no compareixença de persones molt importants, entre elles, Fèlix Millet, Jordi Montull, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta i Bartomeu Muñoz, persones implicades en el cas Pretòria.

Som molts els ciutadans catalans que volem fer un nou país, un nou estat. Que sigui illor que el que tenim ara. Més adaptat a les persones que hi viuen, més competitiu i, sobretot, net de corrupció. Per al nou estat ens hem de desfer de totes les porqueries autonomistes corruptes. A casa hem  de fet dissabte, i ho hem de deixar tot ben net. És igual com es digui la persona. S'ha de fer neteja, i espero que ls polítics posin de la seva part per arribar ben nets al nostre port de destinació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada