dimecres, 24 de desembre de 2014

En resum, més del mateix

Avui és la nit de Nadal. La ''Nochebuena'' a les Espanyes. I com és costum, el seu rei ha fet escrit un missatget per llegir-lo en prime time i petar l'audiència. Bé, ell no l'haurà escrit, però les fonts oficials és el que diuen. Vaja, com son pare. Què podíem esperar del primer missatge de Felip VI? Res en especial. De fet, m'atreveixo
a dir que el contingut és el mateix que el de l'any passat, i l'altre, i l'altre, i l'altre, ...
Un discurs passat de moda, com aquesta monarquia antiqüada i establerta pels segles dels segles a l'any 1975. Dit això, el monarca espanyol ha volgut centrar el discurs en Catalunya i la corrupció.

I què ha dit respecte Catalunya? Que els catalans ''hem de respectar la constitució perquè és la llei que vàrem votar''. Caram Felip, quina novetat! Mai ens ho havien dit els membres del govern del teu país. Una cosa que també m'ha sorprès repecte a Catalunya es que ha dit que ''ningú a l'Espanya actual és adversari de ningú'', però no diu que aquí volem ser adversaris d'Espanya. Volem ser els seus companys, però no de pis, sinó d'escala. També ha dit que s'ha de lluitar per recuperar l'estat del benestar, però ell, la seva dona i la seva filla seguiran cobrant sous desorbitats mentre mitja Espanya. I ha fet una referència a la seva germana, imputada.

Parlant de la corrupció, una frase que m'ha fet molta gràcia ha estat aquesta: ''S'ha de tallar d'arrel i sense contemplacions la corrupció''. Caram, doncs, què fan la teva germana i el seu marit en llibertat, després d'haver defraudat el que han defraudat? No és la justícia igual per a tots?

O sigui, un altre discurs igual. És a dir, més del mateix, un altre any. Només puc esperonar una cosa: que la situació política a Catalunya canviï i ja no haguem de veure el discurs d'aquest senyor ni el de cap cap d'estat espanyol. Igualment, Bon Nadal.

PD: Ja sé que no us interessa un borrall el que ha dit el ''preparao'', però si us pica la curiositat, aquí podeu recuperar el discurs íntegre. Com he dit abans, mes del mateix.


          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada