dilluns, 29 de desembre de 2014

Front comú contra la recentralització? No, front comú contra l'estat

El President de la Generalitat, Artur Mas, i el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, es van trobar ahir diumenge a Vitòria hores abans del partit amistós que varen disputar les seleccions de Catalunya i Euskadi. No van fer cap roda de premsa, però el govern basc va emetre un comunicat a on anunciava que els president havien acordat anar junts per fer un ''front comú contra la deriva centralitzadora vinguda des de l'executiu de Mariano Rajoy''. A veure una cosa, senyor Mas, encara no s'ha adonat que anar contra la centralització de l'estat és inútil i no serveix per a res? Encara no hem après res de res?

A més, el que els ciutadans de Catalunya li demanem és un front comú contra l'estat i les seves injustícies, però no contra el seu centralisme. Volem que vostè, el lehendakari i totes les forces independentistes (catalanes, basques, gallegues i d'altres comunitats) facin un front comú contra aquest estat que no ens respecta i ens menysprea. Portem tota la vida buscant un encaix amb Espanya, però vostè sap de primera mà que tot ha sigut fracàs contra fracàs.

Una important part de catalans creiem que ja no tenim cap encaix amb aquest estat, per tant, deixi's de fronts contra la centralització i actuï contra l'estat de veritat. Sense cap mena de complex. Ahir, durant l'Euskadi-Catalunya es va veure un ambient festiu i reivindicatiu, i va poder veure com els catalans que es van desplaçar a Euskadi anaven amb els bascos com si fossin germans. Ara no és l'hora d'Espanya, és l'hora de Catalunya i els seus ciutadans. Perquè vostè potser no se n'adona, però van passant els dies i les hores i...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada