divendres, 12 de desembre de 2014

La creuada audiovisual

Tots sabem que el PP no és gaire amic dels mitjans públics de comunicació, i molt menys dels mitjans en llengua no castellana. L'exemple més clar, Canal 9. Però avui no parlaré de les accions del PP a les televisions públiques, sinó que vull centrar-me en una que mai ha volgut i que des del principi ha volgut enfonsar i destruir: Televisió de Catalunya. Des del 10 de setembre de 1983, el govern espanyol ha posat traves a TV3 perquè aquesta pogués portar amb normalitat la seva tasca. Primer van ser els socialistes i, després i molt intensament, ho han sigut els populars.

Des de sempre, i això no és nou, el PP ha volgut argumentar que TVC és una televisió al servei del nacionalisme català, queixant-se de tot el que tingués a veure amb aquesta cadena. Un afer que el PP sempre a portat fins a l'extrem ha estat el mapa del temps. Asseguren que ''els Països Catalans mai han existit i, per tant, reclamen a la direcció de la televisió pública catalana que retiri aquest intent de manipulació''. Des de sempre. Amb el creixement de l'independentisme a casa nostra, la cosa ha anat a més. Des de finals de 2012, els populars han denunciat una campanya de silenci als ''no-independentistes'' per part dels mitjans públics catalans ( TVC i Catalunya Ràdio) quan, de fet, han tingut espai de més i tot. També vam sentir moltes queixes arran de la retransmissió de les manifestacions independentistes de l'11 de setembre que, des del 2012, han omplert avingudes, places i carrers de Barcelona i Catalunya. Anem a veure. Un fet com la Via Catalana i la ''V'', amb quasi bé 2 milions de catalans cadascun, no requereix el reclam informatiu de la televisió pública? Doncs aquesta sembla ser la postura del PP, PSC i Ciutadans..

Per exemple, per reduir l'oferta de televisió en català, volen tancar un múltiplex a TVC que, a més, deixaria sense opcions a la reciprocitat amb el País Valencià i les Illes Balears, i la reclamació d'Hisenda de 80'5 milions d'euros dels exercicis del 2011, 2012 i 2013. Un dels temes més recents va ser una paròdia del programa ''Polònia'', una programa d'humor polític on es fa befa de tots els polítics catalans, espanyols i alguns europeus. El programa post-9N va incloure una paròdia de la mítica escena de Hitler al búncker a ''El Hundimento''. Un matís, la paròdia era sobre l'escena de la pel·lícula. En cap cas es volia comparar a Rajoy amb Hitler. Quina va ser la seva resposta? Denunciar el programa al CAC i portar-lo al Parlament europeu per ''banalització del nazisme''. Perdó? És a dir, els mateixos que en moltes ocasions han comparat el procés amb el nazisme, ara demanen responsablitats per això? Francament, sabia que le sentit de l'humor d'aquesta gent és escàs, però no sabia que és pogués arribar a aquest extrem d'arribar a fer el ridícul. I més tenint en compte que, a l'agost, Telemadrid va comparar al president Mas amb el dictador alemany EN UN INFORMATIU.  Això, en canvi, per als populars és ''llibertat d'expresió''.

Aquí teniu els dos vídeos, la paròdia de ''Polònia'' i la comparació de Telemadrid. Jutgin vostès mateixos. I, en aquest enllaç, trobareu comparacions de l'independentisme amb el nazisme.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada