dilluns, 22 de desembre de 2014

La Grossa ha tocat a Can Godó

Avui ha sigut el dia de la Grossa de nadal. Molts premis importants han tocat a Catalunya, però sens cap mena de dubte el més gran se l'ha endut el Grup Godó. El grup privat de comunicació ha sabut que podrà gestionar el senyal de TV3HD, ja que la Corporació perd un dels dos múltiplex, i aquesta no vol renunciar al senyal de l'alta definició.

Ja fa anys i panys que el Grup Godó vol fer-se, de manera directa o indirecta, amb la nostra televisió pública. L'últim exemple l'hem tingut aquest any, amb l'intent de la direcció de l'ens públic de privatitzar el departament comercial (la principal font d'ingressos de la cadena) i regalar-la al grup del conde, sense cap mena de justificació creïble. Per fer-ho, la Generalitat ha decidit suprimir el canal BOM, que ocupava la freqüència que ara farà servir TV3HD. A més, per mantenir el senyal en HD, el govern haurà de pagar un lloguer per utilitzar una freqüència que, al cap i a la fi, és seva. Tot i estar rellogat, el múltiplex del Godó és propietat de la Generalitat, i des d'aquest s'emeten el senyal de 8TV, RAC105, Barça TV i BOM (aquests dos últims rellogats també). Com que BOM emet una programació ple de refregits en castellà i una molt baixa audiència, s'ha decidit acabar amb la seva vida a Catalunya, però seguirà a Madrid.

Però, si la Generalitat està tant interessada en mantenir el senyal en alta definició de ''la nostra'', per què no ha decidit ocupar aquella freqüència? Si és seva? A més, jo sóc dels que penso que necessitem una televisió pública forta i una televisió privada més desenvolupada, cosa que, ara per ara, no tenim. No ens enganyem, l'oferta de televisió privada catalana és molt pobre, amb 8TV com el seu major exponent. Per tant, la Generalitat ha de tenir el poder de, quan el govern central va decidir tancar un múltiplex a totes les comunitat, posar ordre i mà dura als del grup privat i protegir la nostra televisió pública, cosa que no es va fer.

Malgrat tot seguirem gaudint de l'oferta actual de TVC, però els balears perdran canals en la seva llengua i els valencians, possiblement, hauran de renunciar a tornar a veure TV3. Una altre crisi solucionada per les magnífiques administracions Rajoy i Mas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada