dissabte, 6 de desembre de 2014

Negociar amb Rajoy, missió impossible

Avui fa 36 anys naixia la ''Bíblia espanyola'': La constitució. El 6 de desembre de 1978 s'aprovava la llei suprema de l'estat espanyol, i què posava punt i final a la transició política, iniciada amb la caiguda del règim. En el seu moment, Alianza Popular (actual Partit Popular), s'hi va negar completament a aquesta carta magna. Ara, 36 anys després, el seu partit la defensa com si fos ''la Bíblia''.

A Madrid ho saben, Catalunya s'envà. I no hi ha marxa enrere. Què volen fer per impedir-ho? Posar entre mig la llei que ells van votar en contra. Francament, fa vergonya que això passi. Ell assegura que ''Espanya no és divisible''. Jo puc entendre que en Rajoy pugui tenir por a què Catalunya marxi i els seus se li llencin al damunt, però sembla tant curt de gambal que, amb el seu immobilisme, aconsegueix que cada dia surtin més i més independentistes. No se n'adona senyor Rajoy, i el temps li cau a sobre. La constitució va ser aprovada a les Corts Generals ara fa 36 anys, sí. A Catalunya va tenir més del 90% de suport, també. Però, quants catalans que ara tenen edat de votar no ho van poder fer en aquell moment? Doncs la gran majoria de la nostra societat. com a la societat espanyola.

La constitució és una llei caducada, passada i antiquada. Li cal un canvi per mirar cap a la democràcia i acostar-nos a Europa. Però tampoc ens serveix als catalans la constitució espanyola, senyor Pedro Sánchez. Perquè li quedi clar d'una vegada, nosaltres no apostem pel seu model d'Espanya federal (sinó, miri els resultats del PSC de les eleccions del 2012 i 2014). Volem un nou estat, i volem decidir-ho a les urnes. No volem imposar res, com diuen alguns des de Madrid. Espero que es reformi la constitució espanyola, però quan els catalans tinguem la nostra pròpia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada