divendres, 9 de gener de 2015

Tous sommes Charlie Hebdo

Han passat dos dies de l'atemptat terrorista contra el Charlie Hendo, a París, i encara no puc creure'm el que veuen els meus ulls. Un atemptat contra les llibertats dels ciutadans que vivim en democràcia, no només els francesos. Tot el món s'ha mobilitzat contra aquesta barbàrie dels gihadistes. Després de matar a milers de persones a Orient Mitjà, aquests miserables han arribat a Europa, i ho han fet carregant-se un dels pilars fonamentals del vell continent i sobretot de França: la llibertat d'expressió.

Encara tinc a la memòria aquelles esgarrifoses imatges d'aquells terroristes disparant contra un pobre gendarme i, després rematant-lo a sang freda enmig del carrer. Dos miserables que han tingut en alerta màxima durant 3 dies a París, França i el món en general. Dos miserables que, ni eren musulmans ni res, només mataven per divertiment, ja que la religió no pot portar a matar a persones per mofar-se d'una persona que, ni tant sols sabem si va existir. Un fet que posa en perill la professió que cada dia duen a terme molts professionals i que alguns volem dur a terme en el futur, que és la del periodisme i la llibertat d'expressió.

Per desgràcia, aquesta gent, que no entén de religions, que només entén d'armes i de sang, mai podran entendre una societat on la gent pugui dir el que li sembli amb la seguretat de que passi res, perquè això és una llibertat. He de dir una cosa, desconeixia l'existència d'aquest setmanari, però en veure les imatges m'han vingut imatges de què, això, sense anar més lluny també podria passar a Catalunya, i un parell de ximples capcigranys i matés a la direcció, actors o guionistes. Espero que això no passi, ni aquí ni enlloc.

Espero que diumenge la manifestació de París sigui un èxit i un clam contra aquesta gent. Diguem sí a la llibertat d'expressió! Je suis Charlie Hebdo!

En aquest enllaç trobareu un emotiu recull d'imatges fet per l'equip del ''23/24''

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada