diumenge, 8 de febrer de 2015

2015, l'any del canvi polític al Prat

No sé si el lector d'aquest article ho sap, però és necessari esmenar-ho per posar-lo en situació. Jo sóc veí del Prat de Llobregat, una vila de 65.000 habitants al sud del Baix Llobregat. El Prat ha estat un poble pagès, dedicat a les carxofes, els melons i al pollastre ''Pota Blava'', espècie única al món. També ha estat un poble industrial, amb La Seda de Barcelona, i ara és un poble dedicat als serveis, amb una infraestructura tant important com l'aeroport. La majoria de pratencs són d'esquerres i sempre ha manat el mateix partit, ICV, amb el mateix alcalde, Lluís Tejedor. De fet, Lluís Tejedor és l'alcalde des de 1982.

Durant el seu mandat El Prat ha canviat molt. Ara és més fàcil i agradable viure-hi. S'ha obert el riu i la platja al ciutadà, cosa completament impensable fa uns anys. L'any vinent arribarà el metro, etc... Però aquestes eleccions El Prat necessita un canvi. Només coneixem un d'alcalde, en Tejedor, un senyor d'ideologia comunista i d'esquerres que cobra 78.000 euros anuals. A més, el nostre alcalde, que milita en un partit que reclama netedat i justícia, està imputat per haver cobrat 12.000 euros en sobresous en valor de dietes a la Federació Catalana de Municipis, de la qual n'és el vicepresident. El Prat ha esdevingut el feu d'ICV per excel·lència, on governa des de sempre amb l'ajut dels seus amics socialistes.

Han passat moltes coses des de Lluís Tejedor accedí al càrrec per primera vegada. Pensar que El Prat acabaria sent com és avui era impossible, però també hem de donar esperança a la resta de forçes polítiques. No obstant, no estic reclamant un gir a la dreta, que és el que El Prat ha realitzat aquesta anys, amb el PP com a cap de l'oposició municipal. Un nou govern i un nou alcalde que treballin per al municipi i per als seus ciutadans, i que no enderroqui el patrimoni històric del poble (les masies) per fer-hi pisos. No volem un gir a la dreta, només un canvi d'alcalde. És necessari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada