divendres, 6 de març de 2015

''TV3, el NO-DO separatista''

Des del 2012 que faig un tip de sentir la mateixa cantarella sobre la televisió pública catalana: ''TV3 está al servicio de los nacionalistes catalanes'', ''TV3 manipula y esconde las verguenzas de Mas'', ''TV3 no muestra ni habla de los problemas reales de los catalanes. Sólo separatismo'', ''en TV3 no hay pluralidad'', etc...
I la veritat és que cansa. Portem així 3 anys, tot i que alguns pensen que TV3 viu en una realitat paral·lela i ensenya una Catalunya feliç i sense retallades. I això, evidentment, ho fan sense veure els Telenotícies, ni el ''Els Matins'', ni el ''23/24'' ni el ''Divendres'' ni el ''.CAT'', perquè no volen patir un ''rentat de cervell''.

Doncs bé, aquesta televisió manipuladora, adoctrinadora i cara (alguns afirmen que és la més cara d'Europa, tot i costar 30 euros per ciutadà/any) va programar, en ple prime time, un ''.CAT'' dedicat a la situació actual de la sanitat pública catalana, després de 4 anys de retallades i 2000 milions menys de pressupost, amb la participació del conseller de Salut, Boi Ruiz, i l'exconsellera, Marina Geli. Al debat també hi havien Carme Sabater, presidenta de la Coordinadora d'usuaris de la Sanitat, Consum i Alimentació; Rosa Boyé, metge radiòloga de l'Hospital de la Vall d'Hebron i Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona i el doctor Bonaventura Clotet, especialista en medicina interna i malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol. A més, també es va donar veu a la Marea Blanca de Lleida, que lluita contra consorci sanitari a Ponent; en Joan, un autònom que ha hagut s'operar-se per la privada per culpa de les llistes d'espera a la pública i dues infermeres, membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública. Algú s'imagina una cosa així al prime time de la televisió pública espanyola?

Ara bé, al debat va faltar la veu de les infermeres i de ''Cafè amb llet''. Són col·lectius que han lluitat molt per seguir mantenint la sanitat pública i no se'ls hi va donar veu. Aquest va ser un factor que caldria tenir en compte si es torna a fer un debat com el d'ahir: convidar a aquests col·lectius. Malgrat això, TV3 va complir amb la seva feina, la d'obrir un debat públic sobre els problemes de la gent. I, a més, va tornar a demostrar que els problemes reals no s'amaguen a la televisió pública catalana. Remarco que hi han alguns a corregir, però sempre es pot millorar. No hi ha res ni ningú perfecte.

També m'agradaria destacar les dades d'audiència. El ''.CAT'' va tenir 250.000 espectadors i un 9,7% de quota de pantalla, davant el 25,8% i els 485.000 espectadors que va tenir ''Gran Hermano VIP''. M''abstindré de fer cap comentari.

Si no vau veure el programa, aquí el podeu recuperar.

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada