dimecres, 15 d’abril de 2015

El que és i no és essencial

Espanya és un país paradoxal. La ministra de Foment és metgessa, mentre el ministre de Sanitat és advocat. Doncs bé, si això ja és prou ridícul li hem de sumar que el ministre d'Afers Exteriors es dedica a parlar d'economia. Deia ahir el senyor Margallo, sempre disposat a crear polèmica, que les autonomies haurien de finançar només els serveis públics essencials, és a dir, la sanitat i l'educació, i deixant completament de banda la resta de serveis, especialment les televisions públiques, ja que hi ha una cadena pública mare, Televisió Espanyola, o ja no calen més cadenes públiques.

Qui és vostè, senyor Margallo, per dir-nos als catalans què és i que no és essencial? És el President de la Generalitat, el conseller d'economia o un important economista? Que jo sàpiga és el ministre d'Afers Exteriors, no d'Economia i/o Hisenda. Això no és cosa seva? Qui és vostè per decidir si TV3 i Catalunya Ràdio són o no són essencials? Doncs sí que ho són. Els mitjans públics de la Corporació fan una feina excel·lent i molt professional per cohesionar el país i seguir normalitzant el català als mitjans de comunicació, cada vegada amb menys recursos. I les xifres ens avalen, perquè TV3 és líder a Catalunya i Catalunya Ràdio és la segona ràdio més escoltada del país. Les xifres diuen que els ciutadans de Catalunya estem contents amb el servei audiovisual que ens ofereix la CCMA i volem que segueixi. Sembla que vostè sigui més partidari de  seguir pagant aeroports sense avions, AVEs sense passatgers, autopistes fallides, etc... És molt més important l'AVE Toledo-Cuenca-Albacete que mitjans de proximitat. Ara bé, inverteixen en AVE però en el Corredor Mediterrani ni parlar-ne!

Com a català estic molt orgullós de pagar els 30 euros anuals que em consten a l'any TV3 i Catalunya Ràdio, i si fossin més ho faria amb molt de gust, perquè sé que aquests diners van destinats a una televisió i ràdio de qualitat, al foment del català, la cohesió del país i a la indústria audiovisual catalana. No tindré cap problema en pagar-me la tele. Ara bé, vull que em descompti fins a l'últim cèntim que em costen RTVE, Telemadrid, Canal Sur, Castilla-La Mancha TV, Aragón TV, etc... Només vull pagar els meus mitjans, no els dels altres. O, si ho prefereix podem votar-ho en referèndum. ''Vol vostè seguir pagant la CCMA? En cas afirmatiu, vol vostè que només la paguem els catalans?''. Deixi de fer el ridícul senyor ministre i dediqui's a la seva feina, que poc els queda a la Moncloa.

Per cert, aquí pot escoltar la fantàstica portada que ha fet Mònica Terribas a ''El matí de Catalunya Ràdio'' sobre aquest afer. Segur que l'interessa.

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada