dimarts, 21 d’abril de 2015

Replantejar la llei del menor

Assistíem ahir amb estupefacció a un trist succés a l'Institut Joan Fuster de Barcelona. Un alumne de 13 anys, és a dir de 2n d'ESO, havia arribat tard. Entra al col·legi, agredeix a la mestra de castellà i a la seva filla i mata a un mestre substitut de 35 anys de Lleida. Cotxes de mossos a la porta, ambulàncies, xafarders, ... Vaja, al més pur estil dels EUA. Ningú l'ha vist, però ha de ser una imatge dura. Crec que ha hagut de ser dur per al noi, però també per als companys que van haver d'anar a declarar a la comissaria de Les Corts.

Estava jo sopant ahir al vespre mentre sentia a la consellera Rigau al Telenotícies. Deia que és cosa ''d'un brot psicòtic''. No dic que no però, ningú era conscient però, ningú tenia previst que aquest nano podia patir-ho? Potser els metges no ho havien detectat, no ho nego, però se'm fa estrany ja que és una cosa que, normalment, figura a l'historial mèdic del pacient en qüestió. I una altre cosa, si hi havia gent que sabia que tenia una llista negra, per què no es va actuar abans per prevenir escenes com les d'ahir?

El pitjor d'aquest cas és que, segons l'actual Codi Penal aquest nano no pot ser imputat ni jutjat, ja que no arriba als 14 anys i només se'l pot reeducar. Passa això perquè ''fins als 14 anys les persones no tenen responsabilitats''. Puc estar d'acord amb això en alguns aspectes, però als 13 anys ja es té prou seny com per saber que una ballesta pot arribar a matar. Crec que cal una reforma de la llei del menor i rebaixar l'edat, com a mínim, els 12 anys. Encara no és una persona cuita del tot però s'hi va acostant, Un fet que em torna a deixar petrificat són les piulades catalanofòbes que alguns beneïts varen escriure ahir missatges sobre aquest cas. No aprendrem mai o què?

I, per acabar, vull mostrar les meves mostres de dol més sinceres a la família de la víctima i a la del presumpte culpable. Potser és un noi normal, sense problemes mentals, però serà dur per a ell i per a la seva família haver de viure amb aquest fet per tota la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada