dissabte, 30 de maig de 2015

Potser no tocava

Encara ressona (i molt) la polèmica sobre el .Cat que aquest dijous va emetre TV3, dedicat a saber com afronten els partits sobiranistes les eleccions del 27-S. Les xarxes es van inundar de missatges contra la televisió pública catalana, a través de l'etiqueta #TV3NoEmRepresenta. I el PSC, ICV i PP van criticar-ho amb duresa a la comissió de control de la CCMA al Parlament. Fins i tot el CAC ha obert una instrucció d'ofici sobre el programa, el mateix dia que deia que TV3 fou la cadena que millor va informar sobre l'accident de Germanwings. Les crítiques que s'hi poden llegir són moltes i molt dures i, fins i tot, algunes d'elles sense justificació. Penso que aquest tipus de debats s'haurien de poder fer a la televisió pública sense cap tipus de problema, perquè estem en una democràcia i a vegades també va bé escoltar només a una part per poder enfocar millor els seus arguments

Ara bé, jo no l'hagués fet. Per què? Doncs perquè és un error d'estratègia claríssim. Tots els mitjans espanyols (i també alguns catalans) estan tot el dia davant de la televisió mirant TV3 per denunciar el seu ''adoctrinament i manipulació''. Són molts d'aquest que diuen que TV3 només convida sobiranistes als seus debats, doncs au, els hi em fet un ''regalàs''. El que digui un mitjà espanyol té més influència que el que diguin tots els catalans. Tots miren TV3 amb microscopi per atacar-la a ella i, de retruc, ara al procés; abans a Catalunya. La imatge que s'ha venut de Televisió de Catalunya és completament distorsionada i allunyada, però sembla ser que aquí tot és acceptable. Només cal veure les tertúlies per veure com hi ha veus de tots els tipus, coses que, per cert, no diuen mai els mitjans ni els partits espanyols.

També és molt criticable l'estridència que van utilitzar determinades persones per carregar contra la televisió pública. TV3 no és perfecte, això és evident, i ahir va demostra-ho amb aquest error d'estratègia, però posar-la a la mateixa alçada de TVE, Telemadrid o el difunt Canal 9 no té perdó de déu. Si volen, els convidem a venir un dia aquí i que ho comprovin. Per això comparteixo l'opinió del mestre Josep Àngel Guimerà:


Ara bé, a mi TV3 SÍ EM REPRESENTA. Em representa per la qualitat dels seus programes, els seus informatius, els seus documentals, els seus professionals, ... Per a mi, un dels majors orgulls que puc tenir de ser català és i serà la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, tot i que a vegades pugui cometre errors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada