dimecres, 10 de juny de 2015

L'exemple que no hem de seguir

Aquest article l'escric pensant en aquelles persones que es dediquen a això del periodisme i a totes aquelles que volem ser-ho en el futur. Aquesta setmana coneixíem un cas que no ha deixat (o no pot deixar) indiferent a ningú. S'han filtrat unes gravacions de la directora d'informatius de RTVCM i presentadora del telenotícies de les 14:00h, Victoria Vigón, a on mostrava un tracte vexatori als treballadors d'infomatius de la casa. ''Et juro que el mato'', ''aquest paio és subnormal'' o ''aquesta noia és una 'farragosa''' són algunes de les perles que deixa anar aquesta ''senyora'' i que els treballadors de RTVCM han enregistrat.

És evident que, a vegades, els teus companys poden fer coses que et treguin de polleguera perquè no estan bé o no estan com a tu t'agradaria, però, és necessari fer tota aquesta cridòria i insultar d'aquesta  als companys? Això ho ensenyen a la facultat de periodisme? A més, aquesta noia, que fa cara de ''pijota'', què dirien els seus pares si la veiessin així? Aquesta dona ja tenia poca credibilitat com a periodista. Ara l'ha perdut del tot, però a més queda demostrat que, a més de periodista mediocre, també és una persona mediocre.

No sé si ella ho recorda, però hauria de saber que treballa en una empresa PÚBLICA, és a dir, que aquesta senyora té un sou que surt dels impostos dels ciutadans, en aquest cas, dels castellano-manxecs. Seria igual de greu si això és produís en una empresa privada, però el greuge s'accentua quan l'empresa és de titularitat pública.

Arran d'això, proposa que a les facultats de periodisme és fes una assignatura anomenada ''que no s'ha de fer quan un és periodisme'', a on s'ensenyin aquests àudios i s'ensenyin peces manipulades de forma descontrolada, de qualsevol mitjà. Persones com Victoria Vigón (I Alfonso Rojo, Francisco Marhuenda, Ángel Expósito, Ernesto Saéz de Buruaga, ...) fan que, cada vegada més, molta gent perdi la fe en el periodisme. Sort que els hi queden quatre dies al poder.


Aquí podeu sentir algunes de les ''simpaties'' de la senyora Vigón cap als seus companys. Demolidor.

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada