divendres, 26 de juny de 2015

Sóc aldeà, i orgullós de ser-ho!

El canvi polític ha arribat (per fi) al País Valencià. Ahir es van acabar 20 anys de màfia i mal govern. Ara, també vam descobrir que l'anti-catalanisme i el ''blaverisme'' que ha caracteritzat al PP durant tots aquells anys no mor, sinó que s'ha reencarnat a Ciudadanos (com s'anomenen fora de Catalunya). Carolina Punset va il·luminar-nos a tots ahir a les Corts valencianes demostrant-nos que els que apostem per l'immersió lingüística és un error perquè parlar català ''és de poble''. Sí, així de taxativa va ser la filla d'aquell senyor que anunciava pa de motlle als anuncis de la tele, amb un accent d'''Albasete'' que tirava cap enrere.

La senyora Punset pronuncià un discurs farcit d'odi contra els catalanoparlants dient-nos que som de poble, i que vivim encara amb l'UHF i anem amb carro per anar als llocs. En canvi, parlar el castellà és ser cosmopolita perquè t'ajuda a trobar feina. Fixa't tu si t'és útil el castellà per trobar feina que et serveix igual que el català per trobar feina a Alemanya, França, Itàlia, Suècia i Finlàndia. És a dir, per a res. Aquesta constant que ha tingut l'espanyolisme en erradicar les altres llengües oficials de l'estat, igual de legítimes que ''la lengua del imperio''.

Ella va denunciar que el nacionalisme és excloent; amb una clara referència a Catalunya, i que el nacionalisme moderat no existeix. Doncs ella ahir a fer una classe magistral per demostrar-ho. A més a més, en una cambra de representació ciutadana. Ah! I va basar la majoria del seu discurs en Catalunya. Molt bé, es presenta al País Valencià i no parla res més que de Catalunya. Et felicito fill!

Els catalans ja fa temps que coneixem quin peu calcen Albert Rivera i els seus deixebles. Ara, amb l'acostament del 27-S i les eleccions generals el seu anti-catalanisme creixerà encara més i més, perquè és una fórmula que ven molt bé a Espanya. I vull dir una cosa, visc a la ciutat però sóc de poble, i ben orgullós de ser-ho! Que consti que aquesta senyora no sap el que és ''viure a l'aldea''. Potser canviava d'opinió i tot.


             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada