dimarts, 23 de juny de 2015

Un Mas més cofoi


Ahir a la nit vam poder seguir, a través de TV3 i Catalunya Ràdio, l'última entrevista institucional al President de la Generalitat abans de les eleccions del 27-S. D'entrada, el duet Terribas-Mas ja prometia. I, efectivament, va prometre i molt. Era una entrevista amb molts temes a tractar: El trencament de CIU, el nou govern, ''la llista del president'', etc... L'entrevista es dividí en dos blocs; el primer dedicat a l'actualitat sobiranista, i el segon dedicat a la realitat del país (atur, pobresa, deute, ...) La posada en escena era el Palau de la Generalitat, que sempre posa un to més solemne a aquest tipus d'entrevistes.

El que vull destacar és la cara d'en Mas. Des del trencament de CIU al president se'l veu més content. Més animat. Més distès. Més cofoi. Vaja, tant cofoi que sembla que s'hagi tret un pes de sobre. Aquella cara tant seriosa que sempre fa el president sembla que ha anat esborrant-se per donar pas a un somriure tímid. Ara, la Mònica no va estar-se per romanços i va treure tota l'artilleria que tenia. No va estar-se de preguntar al President per les pensions i el deute. És més, si se'm permet, diré que els talons d'agulla ja serien una indirecta de que no seria una entrevista fàcil ni un missatge al cap de l'executiu.

També vull destacar el seu desig de liderar una llista unitària amb les entitats per al 27-S. Ja sé que s'ha trencat CIU i això li ha fet guanyar un pèl de credibilitat independentista. Ara bé, això no treu que les sigles de CDC estiguin tacades per la corrupció, les retallades i el desgast de més de 40 anys.
A més, 3 mesos és poc temps per confeccionar una llista de país (o com li vulguin dir) amb les principals entitats sobiranistes. No sé si aquest projecte tirarà endavant. A més l'entenc, perquè és millor presentar-se amb aquesta llista que no pas amb la de CDC, perquè la patacada podria ser monumental.

Aquests dies vèiem en Mas molt cofoi i relaxat. El veurem així la nit del 27-S, després de conèixer els resultats electorals? Juguin senyors, les travesses estan obertes.


Si ahir no vau veure l'entrevista, aquí la podeu recuperar. Per cert, la van seguir 678.000 espectadors de mitjana amb un 22,1% de quota de pantalla, esdevenint el programa més vist d'ahir dilluns a Catalunya.

         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada