dilluns, 20 de juliol de 2015

Això és un no parar!

Si ahir redactava un article defensant un model televisiu que és un referent mundial i que cal preservar, avui escric un article criticant amb estridència un altre model completament diferent. Si ahir em desfeia en elogis cap al model BBC, avui quedaré a gust llençant crítiques a tort i a dret contra el model Telecinco. Un model que ja traspassa tots els límits de l'antitelevisió. La cadena mare de Mediaset España estrenava ahir Pasaporte en la isla, la mateixa setmana en la que acabava Supervivientes. Per cert, l'objectiu del programa és aconseguir un bitllet per a la propera edició del seu antecessor. Això ja és completament excessiu. Traspassa tots els límits ètics i morals d'una cadena que sempre ha tingut la telebrossa com a referència en la seva graella televisiva.

I algú exclamarà: Són una televisió privada. Poden fer el que vulguin. No senyor. Telecinco és cadena privada que cotitza a la borsa, d'acord, però emet a través de l'espai radioelèctric QUE ÉS DE TOTS. Per tant, per emetre en obert han de complir un seguit de requisits, respectant, entre altres coses, l'horari infant, el dret a la intimitat dels ciutadans i vetllar per una programació (amb un mínim) de qualitat. Tampoc pot ser tant difícil! En aquesta vida no tot gira entorn dels famosos! El pitjor de tot, però, és que Telecinco crea els seus propis famosos a través d'altres programes. Gent que no té estudis i forgen entre el jovent la cultura del no esforç, és a dir, guanyar diners sense fotre ni brot. I tot per aconseguir que et convidin a una copa a una discoteca de mala mort a on hi van totes les chonis i els canis.

Ho he dit en multitud d'ocasions i ho segueixo dient: Telecinco és l'altitelevisió i cal eliminar de l'espectre televisiu (català i espanyol). I algú altre exclamarà: Doncs canvia de canal i llestos!. Doncs no. El problema no acaba aquí. Jo sóc lliure de canviar de canal (faltaria més!), però aquesta gent segueix allà fent de les seves. Si de mi depengués, aquest tipus de programes estarien prohibits. És censura això? Al més pur estil de Corea del Nord. En aquest cas estaria justificat, perquè cal protegir el jovent d'aquests programes tòxics i nocius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada