divendres, 10 de juliol de 2015

Cap a Unió que hi falta gent

Llargues i quilomètriques cues que hi ha, a hores d'ara, a les seus d'UDC a tot el país. Els catalans esperàvem amb il·lusió el trencament de CiU per sumar-nos al projecte de catalanisme moderat que defensen Espadaler i companyia. Vaja, l'expectació és tant gran que jo no sé si les seus d'Unió són les seus d'Unió o les portes del Corte Inglés minuts abans de que comenci el període de rebaixes. Hi ha cues a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Vilafranca, Vielha, Vic, Amposta, Granollers, Cervera, Puigcerdà, Ripoll, Moià, ...

Si no, això és el que ens va vendre Ramon Espadaler, secretari general d'UDC i exconseller d'Interior, ahir al .Cat de TV3. El líder democristià diu que el catalanisme moderat té èxit i, fruit d'això, tothom vol el carnet de militant i, de pas, un autògraf de Duran i Espadaler, els polítics del moment. És força curiós que Unió vengui tota aquesta parafernàlia quan tothom sap que està en procés de dissolució. És un partit històric que va desfent-se de mica en mica fins que no en quedi res d'ell. S'han dissolt les directives de Barcelona, Terres de l'Ebre, Berguedà, Garraf i  Vallès Oriental. Veient això, sembla que a UDC no quedarà ningú més que la direcció, tot i que ens venguin que el partit creix. I, per demostrar que és una farsa, ni Duran ni Espadaler van ser capaços de donar una dada aproximada dels militants que s'acosten a la nova formació.

Ara, aquestes eleccions serviran per comprovar, de debò, quin és el valor polític que tenen els democristians, i per veure si és veritat que hi ha tanta gent a favor del seu projecte de ''catalanisme moderat''. Perquè, al cap i a la fi, Unió és igual (o pitjor) que el PP. I ja per acabar, vull fer constància de la meva sorpresa del canvi de discurs d'Espadaler. Quan era conseller d'Interior, fa 4 dies, no tenia el discurs de ''dos països'' que pronunciava ahir davant de l'Ariadna Oltra. D'acord que ara UDC i CDC són rivals, però no són bons aquests canvis tant radicals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada