dissabte, 29 d’agost de 2015

Fer neteja amb un drap brut

Durant aquests dies m'he pres la llicència de prendre un petit descans allunyat de casa i per això no he redactat cap article. Però l'actualitat no fa vacances i, per això, publicaré articles endarrerits durant els propers dies. Avui, però, toca comentar un tema de rabiosa actualitat, que és l'escorcoll de la Guàrdia Civil a la fundació CatDem, la seu de CDC i els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Figueres i Lloret de Mar. Això sembla tenir vinculació amb el ''Cas Petrum'', que el passat 23 de juliol foren detinguts 3 membres de la família Sumarroca , vinculats a la constructora Teyco, que sembla derivar tot això d'aquella famosa frase que Pascual Maragall va dir al Parlament ja fa més de 10 anys: ''-Vostès tenen un problema, i aquest problema és diu 3%'', sobre el presumpte cobrament de comissions il·legals per part de l'antiga CiU durant els governs de Jordi Pujol.

Ha sigut un espectacle força esperpèntic, a on totes les càmeres han sigut testimonis de les entrades i sortides constants dels guardies civils traient caixes i caixes amb documentació que podria destapar un gran escàndol de corrupció. La lluita contra la corrupció ha de ser constant i no ha d'entendre de dates, sigles o persones. Ara bé, resulta força curiós que sigui ara, després de 10 anys i a un mes per al 27-S quan la justícia decideix entrar a la seu de CDC. Repeteixo, la corrupció és una mala herba que s'ha de tallar d'arrel per a que no creixi més i, si no, aplicar els productes escaients per a que no torni a florir. Jo no seré qui defensi a CDC perquè penso que és un partit força corrupte i amb uns interessos que no són el de la majoria de catalans, però s'ha de reconèixer que tot això està estudiat per perjudicar a un comú: Junts pel Sí.

Humilment, penso que la branca espanyola son els menys adequats per parlar, ja que no es poden parlar dels processaments contra la corrupció del PP i de CDC. Jo no he vist l'espectacle mediàtic que avui s'ha vist a la seu del PP quan la Guàrdia Civil per cercar els papers de Bárcenas o documents vinculats a la Gürtel. Una demostració que la justícia no és igual per a tots.

I, a més, la justícia espanyola no sap que està llençant pedres a la seva pròpia teulada, ja que aquests escorcolls poden ser interpretats com un atac al procés i aconseguir l'efecte totalment contrari del que es pretenia. Només cal fixar-se amb l'esclat del Cas Pujol. Tothom pensava que, per culpa de la confessió de l'expresident la participació a la V seria inferior a la d'altres anys, i es van fregar els 2.000.000 de persones. Només falta un mes per als comicis més importants de la història de Catalunya, i la guerra bruta seguirà. De moment, seguirem atents a com avancen els escorcolls i que acabarà dient el president Mas el proper dimecres al Parlament.

Aquí poden trobar un resum de la jornada d'avui

I aquí poden recordar el famós 3% del Parlament.

            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada