dijous, 13 d’agost de 2015

Mai sabrem la veritat

Aquesta setmana ens ha commogut el cas d'un senegalès mort a Salou en una operació dels Mossos d'Esquadra en contra del ''Top Manta''. Segons la policia, van entrar al domicili i la víctima, nerviosa, es va llençar pel balcó, a on va caure a un tendall. L'altra versió diu que els mossos van agafar a la víctima i el van precipitar daltabaix d'un tercer pis. En veritat, no sabem res del que va passar. Només sabem que hi ha una persona morta i aldarulls enmig de Salou per part de la comunitat senegalesa protestant contra el racisme, cosa que va tallar la circulació de trens que anaven cap a Tarragona i demés destinacions que passaven per allà, degut que els manifestants van tallar la via del tren.

Portem amb l'estira i arronsa des de dimarts. La comunitat senegalesa defensa a capa i espasa la seva versió, i la conselleria d'Interior també ho fa amb la seva. És una cosa que he pogut comprovar aquest migdia al sentir el cap de la policia, Albert Batlle, al Telenotícies dient davant la premsa: ''No hi va haver contacte físic''. L'entonació que feia servir mostraven un to d'indignació i un pèl de voler fer creure la versió oficial. Fins i tot el conseller d'Interior a demanat comparèixer al Parlament per explicar-se. Ara, jo no crec cap de les dues. Tenim, d'una banda, testimonis que avalen la versió dels mossos, completament independents i aliens a la policia. I per l'altra banda tenim a altres testimonis que defensen que una mossa va agafar el damnificat i el va llençar. Ara bé, qui té raó? Per què seria més just creure una versió i desestimar l'altre? És ben cert que els mossos tenen fama de ser un pèl violents. Ara, això no és motiu per no defensar-los per falta de proves, perquè podria ser una invenció de l'altre part. El mateix dic dels senegalesos.

Ara, aquest article podria ensorrar-se completament amb l'aportació de proves audiovisuals determinants, perquè els mossos registren en vídeo totes les operacions que fan. Aquestes imatges s'haurien de fer públiques en cas de que existissin i, si no, ens hauriem de preguntar per què no es fan  públiques o, directament, per què no es van enregistrar. Seria una demostració de transparència i la prova del cotó fluix, o podria ser una nova demostració de l'opacitat en què és, des d'un principi, funciona el cos de policia dels Mossos d'Esquadra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada