dilluns, 10 d’agost de 2015

Tot val contra TV3

Ja fa força temps que hi ha una ferotge campanya en contra dels mitjans públics catalans, acusant-los constantment de manipulació i partidisme per deslegitimar-los. Aquest ha sigut el torn del SPC (Sindicat de Periodistes de Catalunya), que ha criticat amb duresa l'emissió de la signatura del decret de convocatòria de les eleccions del 27-S en directe al Telenotícies Vespre de dilluns passat. Tampoc els ha semblat gens bé que, un cop acabat l'informatiu, s'emetés una entrevista INSTITUCIONAL a Oriol Junqueras, cap de l'oposició. Evidentment, els de sempre no han desaprofitat l'ocasió per llençar més merda a la televisió pública catalana.

Anem a veure. El que va passar dilluns passat al Palau de la Generalitat és un fet prou important per a què la televisió pública ho retransmeti. A efectes pràctics, era la signatura d'un decret de convocatòria d'unes eleccions normals i corrents, però tothom sap que el 27-S no seran unes eleccions normals i que marcaran un punt d'inflexió. Fins i tot els partits no sobiranistes (C's, PP, PSC i ICV-Podemos) reconeixen aquest fet. Crec que era una notícia prou important com per ser retransmesa per la televisió. No era un tràmit purament administratiu.

Com en Duran, que va comparar TV3 amb el NO-DO perquè no va donar la importància que mereixia el nomenament del número dos d'UDC. La importància que ell creia, però que no tenia. I, per acabar-ho d'adobar, el sindicat encara vol seguir burxant del polèmic .Cat post-municipals. Com vaig deixar clar en aquest article em va semblar un error força greu. Però ja està. No podem fer llenya de l'arbre caigut. Un error amb connotacions polítiques? Segurament, però ho hem de deixar passar. Igual que també hem de deixar de banda la cobertura de TVE sobre la Diada del 2012. Això és passat. Vivim al present i ens ha d'amoïnar el futur.

Comença la campanya electoral i tot serà acceptat. El joc brut serà la tònica d'una campanya que començarà l'11 de setembre, Diada Nacional. Preparem-nos, perquè la televisió pública catalana serà un fet que tocaran la gran majoria de partits, sobretots els unionistes. Perquè tot val contra TV3.

Per cert, aquí teniu el vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada