dijous, 3 de setembre de 2015

El TC el controla el govern (ara ja de forma oficial)

El Tribunal Constitucional mai ha sigut un tribunal independent, ni amb governs socialistes ni populars, bàsicament perquè són aquests partits qui col·loquen els jutges. Per tant, la neutralitat que se suposa que ha de tenir el tribunal queda trencada. Fins ara era un secret conegut per tothom, però ara ja és oficial. El Constitucional estarà sota el control del govern després que el PP registrés al Congrés aquesta proposició de llei per a què es puguin posar sancions i suspendre a càrrecs públics de les seves feines. Enlloc de dictar sentències escoltant les dues parts, es dictaran sense escoltar cap de les dues si l'executiu espanyol així ho demana. Més que el Constitucional sembla la Santa Inquisició, però sense cremar a ningú. Només empresonant-los.

És una nova demostració del gran sistema democràtic que hi ha Espanya. Un país que diu ser un estat de dret però a on cada cop hi han menys drets. I, a més, és una nova demostració de que tenen por del que pugui passar a Catalunya el proper 27 de setembre. Perquè no ens enganyem, això es fa pels alts càrrecs de la Generalitat. El PP diu que ho fa perquè ''s'ha acabat la broma'' i ''no és pot permetre que ningú se salti la llei''. Doncs, per aquesta regla de 3, s'hauria d'empresonar a mig govern espanyol. Per què no es compleixen els drets constitucionals de l'habitatge i la llibertat d'expressió, per exemple?
Això no importa. Clar, com que ho fem nosaltres! (Això també per als responsables d'altres administracions, inclosa la Generalitat).

Al meu parer, és una mena de revenja per no haver pogut impugnar el decret de convocatòria de les properes eleccions catalanes. I n'estic completament segur que aquesta decisió és antidemocràtica i anticonstitucional, després d'escolar a antics magistrats criticar-la amb duresa. Ja n'hi ha prou d'aquesta arbitrarietat i control. Cada dia que passa, la democràcia es dilueix una mica més fins a que desaparegui i tornem als temps d'en Paquito, que això és el que li agrada al govern espanyol. Esperarem amb expectació que entri en vigor, a mitjans d'octubre, per veure com reacciona el tribunal (vaja, l'executiu) amb els resultats de les eleccions. Juguem a les travesses i preparem les crispetes, que comença la pel·lícula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada