dimarts, 29 de setembre de 2015

Imputats per posar urnes

Cada dia que passa, Espanya ens demostra que és un país a on la democràcia no està gaire ben vista. Avui hem tingut la demostració fefaent, quan el TSJC ha decidit imputar Artur Mas, President de la Generalitat, Joana Ortega, ex-vicepresidenta del govern i Irene Rigau, consellera d'Educació, en funcions. La imputació es produeix 2 dies després del 27-S. Segons el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ''per no interferir en un procés electoral''. També és curiós que aquesta imputació es produeixi després de la victòria del sí. Masses casualitats per ser casualitat. No ens hauria de sobtar que el senyor Mas acabi sent inhabilitat dels seus càrrecs. Així que farem una mica de memòria:

Què va passar el 9 de Novembre del 2014? Doncs que la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el pacte de CIU, ERC i la CUP, i que ICV es va cagar a última hora, va decidir posar les urnes per preguntar als catalans sobre el seu futur. Vol que Catalunya esdevingui un estat? SÍ/NO. En cas afirmatiu: Vol que aquest estat sigui independent? SÍ/NO eren les preguntes del procés participatiu, no referèndum, ja que el TC ho va anul·lar i es va acabar fent una consulta agredolça, sense cens i amb urnes de cartró. La maquinària de l'estat va moure cel i terra per fer creure a la gent que allò no servia per a res, però al dia següent, la fiscalia posava querelles criminals contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per l'organització del ''simulacre de consulta''. I això que no tenia cap validesa, perquè si arriba a ser de debò, m'imagino la Guàrdia Civil detenint als responsables aquella mateixa nit.

I, no satisfets amb això, criden a declarar al President el 15 d'octubre, quan fa just 75 anys que Lluís Companys era afusellat pels franquistes al Castell de Montjuïc. I la demostració de l'imbecilitat il·lustrada ens la porta Miguel Ángel Rodríguez, ex-portaveu del govern d'Aznar, que assegurava: En Mas deu estar content. Això és el més proper a un afusellament!. L'idiotesa d'aquest il·lustre personatge sembla no tenir sostre.

Aquestes eleccions he votat a la CUP, i he sigut molt crític amb la gestió de CDC i CIU al capdavant de la Generalitat en general, i del senyor Mas en particular. Ara bé, això no treu que, com a demòcrata, m'indigni de debò amb un judici polític, que és el que serà sotmès el senyor Mas. Cal abandonar aquest estat podrit d'una vegada, perquè serà massa tard quan vulguem reaccionar i no hi haurà marxa enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada