divendres, 4 de setembre de 2015

La vergonya periodística

Com ja he escrit en diversos articles en aquest bloc, hi ha una clara guerra bruta contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els motius? Com he dit milers de vegades, per ser la catalana. Sembla ser que hi ha gent a qui no li agrada que hi hagi una televisió i una ràdio públiques catalanes que informin del que passa a Catalunya amb la pluralitat que les factories espanyoles no ens ofereixen. Potser d'aquí deriva una ràbia i un odi que fa anys que va gestant-se fins acabar sortint per tots els costats. Tots els límits els han traspassat Ferran Monegal i Enric Sopena, crític televisiu d'''El Períodico'' i director del digital ''elplural.com'' respectivament. Aquests periodistes (o millor pseudoperiodistes, que és el que són realment) es prenen la llicència dia sí dia també d'embrutar la imatge de la nostra televisió pública. Com? A través de la mentida i l'odi que guarden a dintre, que és un munt.

El primer escrivia dilluns una crítica al nou programa de 8TV, ''Trencadís'', anomenant-la ''Un país que no ensenya TV3''. D'entrada sembla ens vol vendre que TV3 ensenya una Catalunya sense problemes, a on tothom és feliç i a on ningú rebutja la independència. Només al títol. Després, llegint l'article trobem definicions com ''(Referint-se a 8TV) Volen fugir de l'estil boletaire de la seva, del suau carrinclonisme del Lluquet i el Rovelló de les tardes de Sant Joan Despí''. Per si no ho sabés, és escaient recordar-li que, a les tardes, a TV3 fan un programa que es diu ''Divendres'' (que dilluns estrena temporada) que fa cada dia una tertúlia política i cada setmana visita un poble del nostre país, des de Sant Bartomeu del Grau fins a Santa Coloma de Gramenet, passant per Cornellà i baixant d'Arbeca. Això no és ensenyar la Catalunya real, senyor Monegal? Llavors, què és?

Els dominis del senyor Sopena tampoc milloren gaire. Es pren la llicència d'escriure sobre ''llistes negres d'Artur Mas als mitjans catalans''. El mateix que va dirigir els informatius de TVE durant l'època del senyor Felipe González, amb crítiques per la seva manipulació, i que dirigeix un digital que podria dir-se tranquil·lament ''Boletín Oficial del PSOE'' pel seu biaix cap al partit que lidera Pedro Sánchez, no crec que sigui la persona més indicada per a donar classes de pluralitat i neutralitat, sobretot quan aquest senyor només veu La Sexta i TVE, per a llençar-hi merda sobre ella sempre que pot.

Aquest és un país a on el periodisme s'ha degradat tant que arribarà el dia en què no distingirem el Sálvame d'un informatiu. I personatges com aquests, a sou i servei del PSOE nacionalista espanyol, hi hauran contribuït. Perquè tot val contra TV3, perquè ells tenen la feina assegurada. I com ells, molts altres. Avui en dia no puc sentir més que vergonya, decepció i ràbia d'una feina que sempre he estimat i que, per culpa de personatges sinistres com aquests, queda greument tacada. Vergonya, molta vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada