dilluns, 21 de setembre de 2015

Llençar-se els plats pel damunt

Ahir al vespre, els espectadors de TV3 i els oients de Catalunya Ràdio vam poder gaudir de l'últim debat d'aquesta campanya, abans de les eleccions d'aquest diumenge. S'han fet més debats (a 8TV, a RAC1, a la SER, a TVE i a la Sexta), però aquest era el que posava el punt i final a aquest cicle de picabaralles entre partits. Ja no seran als platós, sinó als faristols que hi ha damunt dels escenaris a on van a fer els mítings. Era una l'última oportunitat per a retreure les coses cara a cara. I, efectivament, els cap de llista de les respectives formacions no ho va desaprofitar. Ans el contrari, millor dit.

El debat començava fort. D'entrada, la Terribas li preguntava al Raül Romeva: ''Què en pensa dels 5 anys d'Artur Mas com a President?''. Era una pregunta formulada per un altre candidat, és cert, però ja era un dard contra Junts pel sí i, de retruc, cap a en Mas, que encara hi ha gent que no ha entès que és el número 4, i que el debat d'ahir era dels caps de llista. Després, gairebé tots els partits (excepte la CUP, amb un Baños molt tranquil) van llençar consignes sobre el 3%, la família Pujol, les 25 seus embargades de CDC, els papers de Bárcenas, la Púnica, Manel Bustos, ... Podriem seguir, però tampoc es qüestió de fer-nos plorar ara a tots plegats. De propostes, ben poques. Es va parlar una mica de sanitat i educació, i va ser per criticar les retallades. Jo tampoc esquivo criticar-les, però la idea de recrear sembla no ser gaire comú entre els senyors de l'oposició.

La qüestió sobiranista, com és lògic, va copar gran part del debat. Que si sortirem d'Europa, que si marxaran els bancs, que si serem un estat pària, ... Un dels moments que més em va agradar va ser quan l'Antonio Baños va dir a l'Albiol que, per fer-nos fora d'Europa, Espanya ens hauria de reconèixer com a estat. Zasca, que s'en diu. I, ja per acabar, vull fer una valoració del format. Em va semblar correcte el to de la Mònica Terribas al principi, però després va perdre el control i l'estudi 1 de TVC va convertir-se en un autèntic galliner. Ahir, però, no hi hagueren ni vencedors no vençuts. Encara queda una setmana de campanya i veurem qui acaba guanyant la batalla final. No hi ha res decidit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada