dimarts, 1 de setembre de 2015

Més que un trencadís, un batut indigest

Ahir era festa major a Can Godó. 8tv estrenava nova temporada i, per fer-ho, estrenava un nou programa: Trencadís, un programa presentat per Sandra Barneda que és la selfie de Catalunya i que vol mostrar ''la Catalunya Real''. D'entrada, amb aquests arguments, més que un programa de televisió semblava una roda de premsa del PP, Ciutadans o ICV-Podemos. Doncs bé, amb aquests ingredients van anar entrant els col·laboradors al plató: Senyora Rius, Lucrecia, Ares Teixidó, Xavier Pérez Izquierdo, etc... Si algun nom no els resulta familiar no me'l preguntin, perquè jo tampoc sé qui són. Només que la gran majoria vénen de l'univers Mediaset.

Aquest programa, que vol mostrar els problemes que veritablement importen als catalans començava explicant el testimoni de Carol, que abans era en Carles. Un transexual de 67 anys, amb qui van estar-se una hora de programa, allargant-ho i allargant-ho com qui estira d'un fil d'una samarreta. I, per posar-hi més morbo, hi posaven la música d'un piano. També se la van endur a comprar, amb sintonia de Pretty Woman. Pel que fa a la resta del programa, força lamentable: Connexions des de Girona amb barnús, una entrevista des de la piscina, una dona que té problemes amb la llum d'un campanar, una entrevista al Custo Dalmau.

En definitiva, la conclusió que vaig fer va ser que Trencadís és una barreja de ''España directo'', la 2a part d'''Els Matins'' i ''Sálvame''. El primer perquè feien connexions amb l'exterior contínuament, el segon perquè tenia aquell to tieta i el tercer perquè la morbositat va arribar a nivells dignes d'''El juego de tu vida''. Jo només demano una cosa, que canviïn el nom del programa, perquè és indigne que aquesta pràctica del mestre Gaudí, tant representativa de Catalunya, dugui el nom d'aquest batut fet per un nen d'escola bressol amb els ingredients més estrambòtics, per a que surti una barreja indigesta. Ah! I això només és el principi de l'acord Godó-Mediaset. Preparem-nos pel que ens espera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada