diumenge, 13 de setembre de 2015

Nova demostració de força

Un any més, i ja en van quatre, l'independentisme ha sigut capaç de mobilitzar-se en massa i reunir a milers de persones per fer ressonar les seves reclamacions tant a Madrid com a Brussel·les. Mai abans un país havia estat capaç de treure al carrer 6.300.000 en quatre anys amb un objectiu clar i inequívoc: demanar la independència per a recuperar les llibertats i els drets que, temps era temps, havien pertanyut al poble català. Aquests any a la Meridiana, el passat a la Gran Via i a la Diagonal, l'altre a la Via Catalana i en fa dos a la manifestació del 2012. Manifestacions històriques (sense oblidar les del 2010 i del 76) que marcaran, espero, un punt d'inflexió en el procés polític que vivim al nostre país.

Perquè, tot i les diverses lectures que se'n vulguin fer, va quedar demostrat que allò de divendres no era un acte electoral, sinó polític. Ara bé, no és pot negar que algú ho aprofités per a treure rèdit polític i rascar quatre vots. Aquesta, però, no eren les intencions ni dels organitzadors ni dels participants. Les persones que hi vam ser hi érem per reclamar una Catalunya millor, però no en una Espanya diferent, ja que molts hem deixat de creure en el projecte espanyol. Bàsicament perquè no vol respectar qualsevol llegua i/o cultura que no sigui la castellana. I, a més, la comunitat mundial va poder observar com els catalans sortíem als carrers de forma pacífica per reclamar justícia.

També cal fer una valoració d'aquelles persones que no varen voler participar perquè, al seu parer, no és ''la Diada de tots''. És curiós. Quan la Diada era de tots no hi anava ningú i, quan és només d'uns quants, hi van vora dos milions de persones. Deixeu-me dir que aquest discurs em sembla ridícul. La Diada sempre ha sigut una festa amb to reivindicatiu i procliu al nacionalisme. Per tant, no té massa sentit aquest tipus de reclamacions per una part de ciutadans.

I també entraré a valorar la decisió de la JEC d'obligar a TV3 a donar el mateix espai als partits unionistes que el de la manifestació per ''compensar''. Primer de tot, el dia que els unionistes siguuin capaços de mobilitzar el mateix nombre de persones que els independentistes, llavors la televisió catalana els hi donarà la cobertura que hi pertoca. Mentrestant, rien de rien. A més, què és això de que siguin els partits qui trien la programació de la CCMA? A sobre que la televisió els hi ofereix ocupar un espai que no els hi pertoca. En fi, cada dia tinc més clar que la democràcia és absent en aquest estat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada