dimecres, 9 de setembre de 2015

Un ministre de defensa a la defensiva

Cada dia tenim un nou capítol del serial ''Declaracions innecessàries'', la sèrie d'èxit del procés. L'entrega d'ahir la protagonitzava el ministre de Defensa, Pedro Morenés, en una entrevista a RNE. El subjecte en qüestió va al·legar: L'exèrcit no actuarà a Catalunya si ningú no se salta la llei, deixant entreveure que, si comptem aquestes eleccions com a plebiscitàries, els tancs entraran per Lleida i empresonaran al President i a mitja Generalitat per saltar-se la llei. Primer de tot, en cas que això passés, aquesta competència és competència de l'autoritat civil, no militar. Per tant, el cas català seria competència del ministeri de Justícia, no de Defensa.

En segon terme, és força lamentable que en un país democràtic s'amenaci amb enviar els tancs a un territori determinat per votar i prou, que és el que passarà d'aquí dos diumenges. A qualsevol democràcia real, aquest senyor ja hagués sigut cessat de les seves responsabilitats i canviat per una persona amb veritable esperit democràtic. Quin és el nostre problema? Doncs que l'ombra de Franco és massa llarga i encara li queda molta vida. Ara és l'ombra, però hi ha hagut moments aquesta legislatura que, més que l'ombra, han ressuscitat al propi dictador.

I, francament, no entenc els temors d'alguns. Volen enviar els tancs? Doncs que ho facin! Aquí els esperem. Ara bé, abans de creuar la Diagonal que paguin els peatges. I aquestes declaracions posen de manifest una cosa sabuda des de ja fa temps: Que l'excèrcit espanyol viu ancorat al passat, ja que el seu funcionament encara és molt opac. Clar exemple és el d'aquella noia que va rebre insults per ser dona. En fi, que hi farem, portem anys i panys escoltant declaracions d'aquest tipus. Ja no ve d'aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada