dilluns, 12 d’octubre de 2015

El tuf a feixisme

El 12 d'octubre és una data que apareix en vermell al nostre calendari, però és un dia en què no tenim res a celebrar. No tenim res a celebrar perquè és el dia en què es va produir el genocidi d'Amèrica de la mà de les tropes castellanes que van ''descobrir'' el continent, i per fer-ho creïble, van esborrar totes les civilitzacions indígenes existents en aquell moment. Per tant, no és una data que s'hagi de dedicar a la festivitat, sinó hauria de servir per reflexionar sobre els mètodes emprats per l'home a l'hora de descobrir noves terres.

D'altre banda, com ja és habitual, avui s'ha fet la tradicional desfilada militar a Madrid i, a Barcelona, s'ha convocat manifestacions. Unes en contra de la independència i unes en contra de la presència de l'extrema dreta avui als carrers de la capital catalana. D'entrada, la jornada d'avui ha deixat en evidència la poca capacitat de l'unionisme a Catalunya, ja que la manifestació de Plaça Catalunya només ha acollit 2.000 persones, 36.000 menys que l'any passat. El PP i Ciutadans no hi han anat per la proximitat de les eleccions del 27-S, i SCC està massa vinculada a l'extrema dreta, sobretot després de l'escàndol en què es veié embolicat el seu president. Aquesta era la ''pacífica'', però s'han sentit proclames com ''Artur Mas, cambra de gas''. Tota una demostració de tarannà democràtic. Perquè a la de l'extrema dreta (200 assistents) s'ha fet una cosa tant indigne com aberrant, que és demanar la il·legalització dels partits independentistes. Ho diuen els mateixos que defensen el totalitarisme, l'eliminació de la democràcia i que pensen que Franco, Hitler i Mussolini foren grans persones. Són, sens dubte, els més indicats per llençar aquestes proclames. I, com no, la manifestació anti-feixista segueix reclamant que avui no es celebra res i demanen respecte als ''sense papers'' i la llibertat dels presos polítics.

Igualment, però, la celebració de la jornada d'avui segueix tenint una forta olor a naftalina, a ranci, a passat. Sembla que seguim celebrant el ''día de la raza''. El 12 d'octubre, per més que passen els anys, segueix tenint aquell tuf a feixisme. Igual que un fumador o un alcohòlic, que de tant beure o fumar, se li enganxa la pudor d'aquests productes a la roba. Doncs, per culpa d'una farsa de transició, encara es permeten manifestacions com la de l'extrema dreta. Aquest punt de supèrbia fa que cada cop més gent renegui d'aquesta festa, tot i ser ''españoles españoles''.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada