dissabte, 24 d’octubre de 2015

Impunitat

No fa pas tant, el Congrés dels Diputats va aprovar la llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com la ''llei mordassa''. Aquesta llei impedia la possibilitat de convocar manifestacions davant de les institucions sense la prèvia autorització de les autoritats corresponents. També implicava com a motius de sanció fotografiar policies o de fer ''ultratges a Espanya''. Tot això és motiu per anar a la presó, però a Canàries hi ha algú que sembla no conèixer aquesta llei. O, com a mínim, conèixer que és el respecte i la bona educació.

Us parlo d'en Pepe López, un presentador d'una televisió local canària comenta l'actualitat cada dia. Ho fa des de la reflexió i el respecte? No, ho fa des de l'insult i el menyspreu cap a tots aquells col·lectius que no pensen com ell (gent d'esquerres, ateus, independentistes, ...). Aquest home, militant feixista reconegut, ha tingut uns quants insults cap al moviment independentista català, i faltes majors i tipificades al Codi Penal. Per exemple, al seu judici, Junqueras fa cara de bercerro cochino que está lleno de mierda todo el día. Sobre els independentistes, en conjunt, creu que esta mierda de gente tiene cara de butifarra. Els alcaldes que van donar suport a Mas el dia de la declaració davant el TSJC recrean a los nazis con los sables en alto. No només ells, aquest energumen pensa que los griegos són uns cabronazos y unos gandules. Com poden veure, un debat amb aquest home és garantia de diàleg des del respecte i l'argumentació basant-se en proves fefaents.

Una dels greuges més grans que trobem en aquesta història no són els insults en sí, sinó la impunitat amb la que els pot realitzar. Mentre dir Puta Espanya és considerat d'ultratge nacional, els insults d'aquest home són completament acceptats i legals. Espanya és un país a on votar és delicte, però encara es preserven, amb total impunitat, reductes feixistes que no compleixen cap aspecte de la democràcia i es bassa en l'insult com a bandera. I, això, amb el recolzament de Coalició Canària, degut als estrets vincles que mantenia aquest demòcrata amb l'exalcalde del Puerto de la Cruz, el difunt Marcos Brito, alcalde també durant el franquisme. En qualsevol país democràtic, el canal d'aquest senyor hauria sigut clausurat de forma immediata. A Espanya, en canvi, és manté de forma legal. Algú dubta encara dels valors democràtics espanyols?


Aquí els deixo un vídeo d'aquest home. Si volen, poden buscar una selecció de moments d'aquest personatge que hi ha al Youtube. Garantia de riure i indignació simultanis.

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada