dimarts, 20 d’octubre de 2015

Presidenta, posi ordre!

No sabem com avancen les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP, però ahir vam saber el nom de la persona que podria ocupar, d'ara en endavant, el càrrec de presidenta del Parlament. Era una decisió que corresponia a ERC, i els republicans han decidit que la persona idònia pel càrrec és Carme Forcadell, expresidenta de l'ANC. Primer de tot felicitar a ERC per triar a una persona ''independent'' (''independent'' perquè anava a la llista de JxS com a independent, no com a membre d'ERC, tot i militar a la formació) i proposar-la per davant de gent com Marta Rovira.

No és pas una mala elecció, ans el contrari, és una decisió molt encertada. Forcadell és una persona que encarna l'esperit de la societat i de l'ordre, ja que ha sigut capaç d'organitzar unes quantes manifestacions multitudinàries amb un gran nombre d'assistents, i amb un ordre impol·lut. Francament, tindria la seva gràcia veure a Forcadell esbroncant als diputats demanant silenci i respecte cap a la persona que es dirigeix cap a ells des del faristol. ''Senyor diputat, calli i escolti! És un reclam de la societat civil!''. I, a part, seria un nomenament que voldria constatar una cosa: que aquest és un Parlament que aposta solemnement per la ruptura total amb l'estat espanyol. Així, sense pèls a la llengua ni històries estranyes.

Ara només cal que la CUP doni suport a la decisió i voti a favor en en primer ple, el de constitució de la cambra, que s'hauria de fer, segons Junts pel Sí, com a molt tard, la setmana vinent. La mesa, a més, se la repartirien JxS i la CUP i, en cas que aquests últims renunciïn, la vacant quedaria repartida entre CDC i ERC. Cal recordar, però, que tot això son rumors i que no hi ha res confirmat. Estarem atents als propers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada