diumenge, 8 de novembre de 2015

Un pas endavant

Les negociacions entre la CUP i Junts pel Sí, tot i no semblar-ho, comencen a donar els seus fruits. A la declaració rupturista del Parlament i la investidura de Carme Forcadell com a Presidenta del Parlament, cal sumar-hi que la CUP ha cedit un pèl sobre la investidura del proper President de la Generalitat. És cert que mantenen que no investiran a Artur Mas, però accepten que sigui una figura de consens, encara que sigui de CDC. Els noms que ressonen, a hores d'ara, són els de Neus Munté, Raül Romeva i Muriel Casals. La CUP, a més, anuncien que el President serà algú de Junts pel Sí, cosa lògica, d'altre banda, tenint en compte que fou la força més votada.

Cal destacar l'obertura de la CUP, que desencalla el tema de la investidura del President, però també cal dir que és una mica imbècil fer la proposta d'un candidat just l'endemà d'haver-se celebrat el ple, com manifestava ahir el diputat Benet Salellas des de Perpinyà. Aquesta proposta formal podria haver-se fet divendres o ahir al matí, i Junts pel Sí ja la podria haver estudiat. Potser, sent optimista, si s'hagués seguit aquest patró, dilluns tindríem nou cap de l'executiu.

També hi ha la qüestió de Junts pel Sí. No sabem si ho acceptaran, però tots ens haurem de moure una mica de les nostres posicions. Ho trobaria una decisió més que encertada, i seria la demostració per part de les forces independentistes, majoritàries en escons i en vots, creuen aquest projecte i que això va de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada