divendres, 18 de desembre de 2015

Callin!

S'acaba la campanya i els partits cremen els últims cartutxos que els hi queden abans d'arribar a la tant desitjada jornada de reflexió. Ahir, però, la CCMA ens va oferir l'últim debat amb els caps de llista de la demarcació de Barcelona. Aquest debat era especial per ser l'últim i, per això, havia de ser el més profitós per ajudar als indecisos a decantar el vot cap a una papereta o l'altre. De fet, Mònica Terribas va voler posar-hi molt d'èmfasi en aquest afer: Aquest debat vol ajudar a reduir el gran nombre d'indecisos.

Aquests objectius eren molt bons però, per desgràcia, no es van acomplir ni de bon tros. Allò d'ahir, més que un debat va ser una autèntica olla de grills. Els candidats no paraven d'interrompre's entre ells, cosa que dificultava el correcte desenvolupament del debat i la capacitat de l'espectador a l'hora de valorar les diferents propostes.

A mi em sembla correcte que els debats siguin apassionats perquè agilitzen el ritme i no fa que siguin soporífers. Ara bé, una cosa és que siguin un pèl distesos i l'altre és que no ens deixin escoltar ni tan sols el que proposen. Així volen acabar amb els indecisos, que en són un grapat? No crec que sigui la millor opció ja que, si jo fos indecís, el que vam veure ahir no m'ajudaria gens a decantar-me. Ans el contrari.

No faré gaires referències al contingut del debat perquè gairebé ni el recordo. És normal, enmig de tanta cridòria... Però em va fer gràcia quan la senyora Chacón va repetir allò de El problema no és Espanya, sinó el PP. No senyora Chacón. El problema és aquest estat ancorat al passat més fosc de la seva història. El problema és un govern central que nega constantment la realitat plurinacional de l'estat i, per tant, els drets de les diferents nacions que formen aquest puzle anomenat Espanya. Aquest és el problema, i és indiferent el partit que hi mani, sigui el PP o el PSOE.

Em va fer llàstima veure aquell to tan crispat al debat perquè vaig arribar a preguntar-me: Aquesta gent ens ha de representar a una cambra legislativa? Doncs, si aquest és el nivell, ja podem engegar a córrer, perquè déu n'hi do.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada