dijous, 31 de desembre de 2015

Deure a decidir

Una de les tradicions d'acabar l'any és la de sentir el missatge de Cap d'Any del President de la Generalitat (aquest any, en funcions). Ho confesso, no me'l perdo mai. Ni el del President ni el del rei. Penso que és el millor moment de l'any per sentir les reflexions que els nostres patrons ens dirigeixen, tot i que, de vegades, són reflexions allunyades de la crua realitat que pateix la nostra societat, i més quan els ciutadans són sotmesos a grans retallades.

A tot això, però, calia afegir-li un alicient: La situació d'estancament polític que vivim a Catalunya des de fa 3 mesos. Duem 90 dies sense un govern funcionant a ple rendiment, i això, d'una manera o d'una altre, afecta el nostre dia a dia.

El senyor Mas va començar el discurs com cada anys: Desitjant una bona entrada d'any a les persones que més pateixen aquestes dates. I, com era d'esperar, va llençar un dard a la CUP. Hem d'excercir el dret a decidir, però també el deure a decidir, fent una clara referència a la constant indefinició del partit anticapitalista.

I he de reconèixer que estic d'acord amb això. No existeix la democràcia sense el dret a decidir, però poc sentit té si defugim l'obligació que tenim d'excercir-lo. És com aquell ciutadà que es queixa de les polítiques del govern, sigui del color que sigui, però després resta passiu a casa quan té la valiosa oportunitat de canviar-lo. Així no s'aconsegueix fer cap revolució (que sigui pacífica. Sempre ens quedaran les armes i la violència).

També vaig quedar força decebut en veure que el Molt Honorable no feia cap referència que assetja la nostra classe política, especialmente CDC. I pel que fa a la situació económica, és cert que és millor que l'any passat si ens creiem les dades macroeconòmiques, però tampoc és per tirar coets si veiem el que passa al carrer. sobretot si tenim en compte que el 30% dels infants catalans viuen sota el llindar de la pobresa.

En fí, s'acaba un altre any intens i difícil. És per això que l'Arnau Rulló, l'autor d'aquest blog, us desitja que l'any que som a punt de començar moltes de les penúries que hem passat aquest 2015 desapareguin. Feliç 2016!


Aquí podeu recuperar el missatge de Cap d'Any del President de la Generalitat en funcions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada