diumenge, 20 de desembre de 2015

La carretera de la mort

Quan agafem el cotxe i enfilem carretera amunt mai sabem que ens podrà passar. En la majoria de casos arribem sans i estalvis a la nostra destinació, però, de forma molt puntual, de tant en tant també hi ha excepcions. La xarxa de carreteres, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat, ha millorat molt respecte fa 20 anys. S'han asfaltat carreteres, s'han construït autovies i s'han descongestionat les carreteres nacionals, que havien quedat obsoletes. Un moment, s'ha fet això amb totes les nacionals? No! Un petit reducte de vilatans a les Terres de l'Ebre encara pateixen les conseqüències d'una N-340 sobrecarregada de cotxes i l'alt nombre de sinistralitat que això comporta.

I és aquest el motiu que ha fet enfadar els veïns d'aquestes terres, farts del menyspreu de Madrid envers el seu problema. Aquesta carretera suporta molt més trànsit del que hauria se suportar i, com a conseqüència d'això, en tot l'any ja duem 15 morts, només en el tram des de Móra d'Ebre fins Alcanar.

No és la primera vegada que veiem els veïns de l'Ebre tallant la carretera per demandar millores a un territori que, per a l'administració, és de segona categoria. L'alternativa més factible és la gratuïtat de l'AP-7 per eixugar el nombre de vehicles i d'accidents. Però el govern s'hi nega, no vol fer enfandar Abertis.

I mentre les administracions i les concessionàries es barallen entre sí per trobar alguna solució estèril, ahir un nou accident va treure la vida a dues persones a Camarles. I aquí no plega ni Déu. La solució és ben fàcil d'aplicar, de fet, el tram gironí de la N-II patia el mateix problema. El ministeri va prohibir el pas de camions per aquesta carretera, amb bonificacions al peatge, i en un any han passat de 15 a 2 morts.

Vull pensar que no és així, però de vegades crec que el govern vol que ens matem tots a la carretera per estalviar-se sous, pensions, beques i ajudes de tota mena. Potser és una postura molt radical, no ho dubto, però no em queda cap alternativa després de veure la manca de voluntat que expressa per acabar amb els problemes d'aquesta infraestructura. És així de trist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada