dimecres, 16 de desembre de 2015

Rodalies de fireta

Per tots és sabut que el servei de Rodalies que RENFE ofereix a Catalunya és molt deficient. Els trens mai arriben puntuals, gairebé cada dia hi ha incidències i mai ens tornen els diners per aquests problemes que ens fan arribar tard a la feina (bàsicament perquè, si no, RENFE faria fallida). Encara recordo aquell estiu del 2007. Allò va ser un autèntic caos, però teníem la mínima esperança de que, amb el traspàs de les competències de rodalies a la Generalitat, el servei milloraria minçament, perquè cal destacar les bones valoracions que fan els usuaris del servei que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Però no va ser així. Tot i ser competència de la Generalitat, el servei el va seguir oferir RENFE. Així que les coses van seguir exactament igual. Hem arribat a un punt, però, que s'han traspassat totes les línies vermelles. No només parlem d'un servei extremament deficient, sinó que parlem d'un servei ple de mancances sense previsió de millora.

La d'ahir va ser la gota que va fer vessar el vas. El robatori de 350 metres de coure a Mollet del Vallès ha afectat de forma considerable els trens de rodalies que creuen les vies de la línia R2 Nord, deixant penjat a més de 60.000 usuaris que fan servir aquestes vies.

El més greu, però, és que no fa gaire, a causa del robatori de cables de Fibra òptica entre Gelida i Vilafranca del Penedès, es van aturar tots els trens que circulaven per terres catalanes. Un autèntic desgavell i un greuge que cal reparar. Per què RENFE no ha fet RES per solucionar aquest problema, tenint en compte que la meitat dels robatoris que pateix la xarxa ferroviària espanyola són a Catalunya i que, d'aquest 50%, el 90% són de coure.

Catalunya sempre ha estat deixada de la mà de Déu pel que fa a infraestructures, i veiem com passen els anys i perdem l'esperança en veure una millora del servei de RENFE. No hi tenim fe perquè mai ens han demostrat que són capaços de millorar un servei desastrós des de fa tants i tants anys i panys.

Sóc partidari de que RENFE deixi d'operar cap servei a Catalunya i que d'això se n'ocupi FGC. És indignant que pel robatori de coure s'aturi tot el sistema ferroviari de tot un país. Veient aquesta situació, crec que és fàcil creure en el servei d'una maqueta de trens, perquè segur que és més puntual.
Això em duu a dir que tenim unes rodalies de fireta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada