diumenge, 27 de desembre de 2015

Sí a Mas i sí al març

Igual que les armes, l'aritmètrica la carrega el diable. Avui tothom tenia la vista posada damunt de l'assemblea de la CUP, que havia de decidir si investia o no Artur Mas. Ens podriem haver imaginat qualsevol resultat menys el que s'ha produït: Un empat. Sí, l'assemblea decisiva sobre el futur del país ha acabat amb un empat a 1.515 vots entre les dues decisions que es podien votar a la 3a i definitiva votació.

Ha sigut un resultat  impensable, inimaginable i, també cal dir-ho, indesitjable. Ningú del sector independentista desitjava aquest resultat perquè relanteix, una mica més, aquest llarg procés cap a la independència.

He de dir, però, que celebro que la CUP prengui les seves decisions mitjançant una assemblea. Ajuda a democratitzar les estructures dels partits, que a vegades són de tot menys democràtiques, Per tant, és d'agraïr que aquesta formació comenci la democratització de les cúpules dels partits polítics.

També cal dir, però, que el resultat em resulta un pèl decebedor. Ho dic perquè esperava un resultat més nítid, és a dir, decantant-se a un costat o a l'altre, de forma més o menys clara. Com a demòcrata hagués acceptat el resultat sorgit d'aquesta assemblea. La CUP és una formació lliure, independent i adulta per prendre les decisions que cregui.

Al meu parer, però, aquest resultat aboca la CUP a una fractura. El partit es troba dividit en dos sectors molt clars, i la decisió final no la prendran els militants de base, sinó 70 persones del secretariat nacional. Com als partits tradicionals, les decisions importants es prenen en un despatx,

M'he mostrat contrari a la investidura de Mas, així que, en vista de la manca d'acord entre Junts pel Sï i la CUP, crec que és millor deixar aquest estira-i-arronssa inútil i absurd i convocar els catalans a les urnes de nou. Si no, seguint el resultat de l'assemblea, la CUP podría cedir el 50% dels seus escons a investir Mas. Seria l'única decisió fdel al mandat de l'assemblea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada