dissabte, 16 de gener de 2016

Adéu a un polític en blanc i negre

Tot allò que comença s'acaba. Sí, absolutament tot allò que té un inici, per increïble que pugui semblar-ho, té un final. Pregunteu-li a en Duran, que avui ha dimitit (mot que semblava rus per a ell) del comitè de govern d'UDC com a responsable dels pèssims resultats del partit el 27-S i el 20-D. Ha trigat, però ha arribat. Per fi un dels polítics més allunyats de la realitat ciutadana fot al camp d'una vegada.

I és que tants anys a la política donen per molt. Duran va ingressar com a militant a Unió el 1974, amb 22 anys. A partir d'aquí es desenvolupa una carrera on ha tocat de tot: Delegat de la Generalitat a Lleida, Paer segon de la Paeria de Lleida, Diputat al Parlament de Catalunya, Conseller de governació de Jordi Pujol, Eurodiputat i Diputat al Congrés dels Diputats des de 1982, a on ha jubilat Felipe González, José Maria Aznar, José Luís Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Bé, tots sabem que en Duran marxa sense complir el seu desig més gran: Ser ministre. Tots sabem que ell només volia un ministeri. Igualment, però, la seva carrera política està farcida de llums i ombres. El seu punt culminant: El Pacte del Magèstic, que va preparar juntament amb Pujol i va aconseguir un acord de governabilitat entre CiU i PP. El seu punt més baix: El Cas Pallerols, un cas de corrupció a on es va demostrar que els fons de la Unió Europea pels aturats catalans anaven a les arques d'UDC. Duran prometé que dimitiria si es demostrava aquest fet. Es va demostrar i ell va seguir. Pa' alante, cómo los de Alicante.

Avui diem, per fi. adéu a un polític molt allunyat dels problemes de la gent i de la realitat del país. No cal oblidar que Duran fou un dels promotors de la famosa (i fallida) 3a via. Ni que ha viscut el procés sobiranista dels de la suite del Palace renegant de la situació que es vivia a Catalunya. Tampoc oblidarem com insultaves als professors. Bé, als professors i tota la classe obrera catalana. I tantes i tantes coses...

Me n'alegro de què per fi pleguis, Duran. No has fet cap servei útil a Catalunya. Només has treballat per mantenir-te al Congrés i ser ministre. Ets un polític ancorat al passat que renegues dels problemes de la societat. Només t'importava l'escó! Així que no ets digne representant del poble (com molts altres polítics). El trencament de CiU ha servit per saber el valor real d'Unió (és a dir, res) i per veure plegar aquest veterà. Molta sort a la teva nova vida de professor o de pagès!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada