divendres, 1 de gener de 2016

Qui va fer la campanada?

Nit de Cap d'Any. Moment de canviar d'any i fer-nos propòsits i promeses de cara el proper que, de ben segur, no complirem. També és moment per menjar els 12 grams de raïm que, seguint el ritme de les campanades, ens indiquen l'entrada al nou any. Hi ha molta gent que prefereix seguir-les in situ, però jo sóc més de seguir-les per televisió, a casa, amb la família i havent sopat.

A casa vam seguir les de TV3, des de l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, però aquest no és motiu per a què no faci una breu valoració de les campanades de les altres cadenes.

TV3
La televisió pública catalana va optar per duet Àngel Llàtzer-Chenoa per donar la benvinguda al 2016 des de la Font Màgica de Montjuïc. He de confessar que no era del meu gust seguir les campanades amb l'histèria d'en Llàtzer, però, per a la meva sorpresa, no vaig trobar aquell to d'histèria que sempre desprèn aquest presentador. Cal dir, també, la quantitat de comentaris innecessaris que deien durant la ''prèvia''. El moment àlgid va ser molt correcte i va permetre prendre el raïm bé, és a dir, marcant els quarts i cada campanada de forma entenedora. Content d'haver sortit guanyant amb la meva.

TVE-1
Els clàssics van apoderar-se, un any més, de les campanades que oferia la pública espanyola. L'escenari, la madrilenya Puerta del Sol, i els amfitrions, Ramón García (i la seva capa) i Anne Igartiburu. Vaja, si haguessin posat les de 1996 tampoc ens n'hauriem assabentat. Al meu parer, van ser les campanades més decents de tot l'espectre televisiu d'ahir.

Telecinco
La cadena de Fuencarral, acostumats com ens té a xous buits de contingut i seny, ens posava damunt de la taula l'oferta de seguir les campanades amb els presentadors de Cánviame, un programa que emet als migdies i que té com a intenció canviar els looks de la gent. Després de veure aquest pèssim espectacle, vam ser testimonis de com els presentadors es despullaven i quedaven en roba interior. No sabem a on poden arribar els directius d'aquesta cadena en la guerra del tot per l'audiència. Bé, tot per aconseguir una bona xifra, els espectadors no importen. Només les xifres.

Antena 3
Però encara quedava la gran campanada de la nit. L'any passat van bullir les xarxes amb el vestit de Cristina Pedroche a La Sexta. Allò de l'any passat va ser una broma comparat amb aquest any. La Pedroche lluïa un vestit transparent, és a dir, que només li tapaven les parts més íntimes (els pits i la vulva). Fàstic i vergonya vaig sentir en veure com s'utilitzava una noia com a am per pescar espectadors. No demano que vagi tapada com una monja, però tampoc cal dur roba invisible. La transparència la demanem als polítics, no als presentadors de les campanades.

Canal Sur
I, com no podia ser d'una altra manera, aquest any valorarem les campanades de Canal Sur. Tohom sap que la cadena pública andalusa va errar de valent l'any passat introduint publicitat just abans del moment de prendre el raïm, deixant a prop de 500.000 andalusos sense poder arribar al 2015. Aquest any, però, no ha fallat res i han pogut saludar l'any des d'Almeria, el lloc que va quedar tallat l'any passat.

I també vull destacar les no-campanades de 8tv. Com pot ser que la privada de Catalunya no alterés la seva programació per seguir l'entrada del nou any? Així volen erigir-se com a alternativa a TV3? Doncs discrepo. També cal dir, però, que fou preferible no emetre campanades abans que passar les de Mediaset.

I, ja per acabar, cada any em sorpèn veure les cadenes espanyoles (excepte TVE-1) brindant amb cervesa. No serà un boicot encobert?

Doncs ja tenim un altre any al sarró. Espero que aquest 2016 sigui millor que el 2015 i puguem arribar a l'any vinent per comentar les campanades de les cadenes. Bon any!

Les campanades de TV3 lideren la nit de Cap d'Any

Tot seguit podeu trobar les campanades de TV3, TVE-1, Telecinco, Antena 3 i Canal Sur:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada