dissabte, 9 de gener de 2016

Tret de sortida a la precampanya

És més que probable que, a hores d'ara, siguem en precampanya electoral de cara el 6 de març. Els partits ja preparen la maquinària per fer arribar el seu missatge als ciutadans, bombardejant-los amb mítings, propaganda i aparicions a la televisió (a vegades fent-ho de forma estrambòtica).

I en aquest ambient enrarit en el que ens trobem, el President de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va acudir al programa .Cat de TV3 per ser sotmès, d'entrada, a una entrevista. Els encarregats de dur a terme aquesta responsabilitat van ser Xavi Coral i Tian Riba. La quantitat de temes que hi havien damunt la taula era important, però sembla que no ho era gaire pels periodistes.

Em sap molt greu haver-ho de dir, però el President Mas no va tenir una entrevista, va tenir un monòleg. Vam veure uns periodistes que feien poques preguntes i cap repregunta ni matis. Llargues respostes de 2 minuts i moure's amb molta comoditat davant dues persones que restaven passives davant d'algunes respostes del President en funcions. 

Coral i Riba van mostrar una imatge de deixadesa preocupant en una entrevista d'aquest nivell, i més tenint en compte, repeteixo, la situació política que viu Catalunya. Tampoc calia un to agressiu com el que empra en Cuní, però tampoc aquell to amb baixet i amb el cap acotat. No va ser un bon dia pels responsables del programa.

També vull dir, però, que rebutjo tots aquells que criticaven l'entrevista abans de fer-la i ho justificaven amb la roda de premsa del President de dimarts. Per aquesta regla de 3, doncs, què hi feia Anna Gabriel el passat dilluns 4 a El Matí de Catalunya Ràdio quan a la tarda de diumenge vam poder seguir la roda de premsa posterior al decisiu consell polític de la CUP pel 3/24 i Catalunya Informació? Això no seria propaganda electoral i un espai innecessari per a un partit? O aquestes queixes només valen per uns?


La imatge que acompanya aquest article és del Diari ARA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada