divendres, 22 de gener de 2016

Vergonya absoluta

El periodisme espanyol és una autèntica caixa de sorpreses: Mai saps per on rebràs. Estem en una època en què les exclusives surten dels diaris, però ahir va ser el torn d'una cadena de televisió. L'informatiu Antena 3 Noticias obria la seva edició d'ahir a la nit amb una exclusiva: La conexión de la CUP, Podemos y ETA con Venezuela. 

Ah! Gran titular i selecta exclusiva per obrir un informatiu com el d'Antena 3. Aquesta vinculació, digne només de les grans ments periodístiques, ve derivada d'un viatge que van fer Anna Gabriel, una diputada de Podemos i el sogre d'un dirigent d'ETA al país sud-americà. Segons aquesta aquesta cadena, cada persona que viatgi al país en qüestió col·labora amb el ''règim''. Cada vegada que un vaig a Andorra serà sinònim de ser un defraudador fiscal i col·laborar amb la família Pujol

això no acaba aquí. S'omet el dret de donar veu als protagonistes i es reitera una vegada i una altre una informació falsa, només amb l'objectiu de perjudicar les formacions en qüestió, menyspreant els codis ètics del periodisme.

Fa molt de temps que les cadenes de televisió espanyoles em produeixen autèntica vergonya. Sembla una casa de barrets, on el que priora és l'embolcall per davant del contingut. Han perdut la poca credibilitat que els hi quedava. Quin desastre de país aquell que té periodistes que venen notícies conegudes com si fossin exclusives, deixant de banda la manipulació prèvia, feta de forma burda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada