dimarts, 2 de febrer de 2016

Virar a la dreta per mantenir la cadira

Les coses ja no són com abans. Ara, els polítics que han de formar govern ja no gaudeixen de còmodes majories que els permetin fer i desfer sense manies. Ara els polítics tenen un problema: Ja no tenen aquelles còmodes majories i han d'explorar acords per garantir l'estabilitat d'aquell govern, bé sigui municipal, comarcal, provincial, autonòmic o estatal.

No hi ha cap llei escrita que dicti com han de ser els pactes, només s'ha d'arribar a la majoria absoluta per poder tirar endavant els projectes que proposa l'executiu. Poden ajuntar-se dretes amb dretes, esquerres amb esquerres, dretes amb esquerres, comunistes amb independentistes, neoliberals amb antisistema, ...

I això sembla que ho han entès molt bé els alcaldes socialistes de Tarragona i Lleida. Del vergonyós pacte d'Àngel Ros amb Ciutadans a la Paeria lleidatana ja en vam parlar, així que avui cedirem el torn al cap de govern de la capital tarragonina, en Josep Fèlix Ballesteros. Avui en Josep Fèlix ha tancat un acord d'estabilitat a l'ajuntament de la seva ciutat, Tarragona. Ell i el seu partit, el PSC, governaven en minoria, així que varen decidir anar a cercar suport per mantenir el govern fins al 2019.

I a qui han anat a trobar? Doncs als seus amics constitucionalistes del PP i Unió, que encara manté un regidor. Vaja, d'això en podem dir reeditar el tripartit a la tarragonina, és a dir, un partit ''d'esquerres'' amb dues formacions de dretes.

L'objectiu d'aquest pacte és clar. Els unionistes fan aigües pels 4 cantons a Catalunya. Aquesta és l'única manera que tenen d'assegurar-se una micona de poder. Tant se val la política municipal. El país i la situació política que vivim prioritza damunt de tot. No ens enganyem, els pactes del PSC a Lleida i Tarragona només serveixen per poder tocar una mica de cuixa, ara que aquests partits ho passen força malament. Espero que els electors els castiguin com es mereixen a les properes eleccions municipals.

I després ens diuen que Tarragona m'esborrona...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada