dijous, 31 de març de 2016

Un pas al costat, dos endavant i quatre enrere

Abans de tot, vull demanar disculpes per tenir aquesta plana tant descuidada durant tant de temps. Avui, però, reprenem l'activitat per valorar el què de la nova CDC.

Quan Artur Mas deixà la Presidència de la Generalitat, anuncià que feia un ''pas al costat'' per dedicar-se en cos i ànima a la refundació del seu partit, Convergència Democràtica de Catalunya. No és una tasca fàcil, perquè canviar el timó d'un partit semi-hegemònic durant tants anys al nostre país és una feina que li cal molta dedicació, per evitar la pèrdua màxima de credibilitat.

Arran de diverses entrevistes i declaracions, anem coneixent, de mica en mica, com ha de ser la nova Convergència. Segons ell i diversos puntals de la formació no parlen de fer un partit independentista, si no de convertir-lo en sobiranista, per aglutinar més massa social. I ja no parlem d'independència, si no que tornem al dret a decidir. Fins i tot hem sentit Francesc Homs dir que DiL votaria a favor de Pedro Sánchez es compromet amb el referèndum!

Però la cosa no acaba aquí. Fa temps, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas digué que no es podrà complir el període de 18 mesos. El que sorprèn, però, és que ho digués de deixar la Presidència. No es podrà complir de debò o no es podrà complir perquè ell no és el President de la Generalitat? És una pregunta a la qual caldria trobar resposta.

La credibilitat de CDC com a partit independentista és minsa, després de tants anys anant de la mà amb Unió i jugant a la Puta i la Ramoneta. Però aquesta nova Convergència, al meu parer, no en tindria ni un xic de credibilitat independentista, ja que no és més que una còpia barata d'UDC. Per cert, una còpia barata d'un projecte que aconseguí 0 diputats el 27-S i el 20-D.

L'única cosa que aconsegueixen així és donar més terreny a ERC. Quan la gent sent aquestes declaracions, veuen en el partit de Junqueras un independentisme autèntic, de soca-arrel, davant les mitges tintes dels convergents. Si aquesta és la nova CDC, amb l'afegit de la corrupció, no en tinc cap dubte que es fotrà una gran hòstia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada