diumenge, 8 de maig de 2016

125 anys de música i catalanitat

Aquesta tarda comencen els actes de commemoració del 125è aniversari de l'Orfeó Català, un grup coral que ha esdevingut capdavanter dins del panorama musical català i un referent musical i patriòtic a Catalunya durant el segle XX i l'actualitat.

Aquella aventura, començada per Lluís Millet i Amadeu Vives, ha acabat esdevenint un autèntic símbol del nostre país. Allà per on passa, mai deixa indiferent aquells que tenen l'oportunitat d'escoltar-lo. Una institució cultural de prestigi premiada en moltes ocasions.

Un Orfeó que té la sort de tenir una seu com el Palau de la Música (malgrat el saquejador Fèlix Millet), que fa possible gaudir de la bona música en un marc incomparable, com és aquell fantàstic edifici modernista al vell mig de la ciutat de Barcelona.

Sóc una persona que no acostuma a anar al Palau a escoltar l'Orfeó per qüestions logístiques i econòmiques, però cada 26 de desembre ens reunim tota la família davant el televisor per veure el tradicional i indispensable concert de Sant Esteve. I quan arriba el Cant de la Senyera...

125 anys donen per moltes experiències viscudes. Moments de joia i de misèria. alts i baixos, però sempre amb la bona música a les partitures i Catalunya al cor. Per molts anys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada