dimarts, 31 de maig de 2016

Desconnexió sense pressupostos

Les diferències entre Junts pel Sí i la CUP sobre els pressupostos tensa, encara més, les relacions entre aquestes dues formacions. Cada dia tenim un seguit de declaracions de líders de Convergència acusant els cupaires d'''irresponsables'', mentre Esquerra intenta millorar la relació entre aquest parell, mentres en Junqueras negocia els pressupostos amb l'Anna Gabriel.

Això no ha sigut motiu, però, per impedir que avui es registrés al Parlament la llei de Seguretat Social catalana, coneguda popularment com la primera llei de desconnexió. Una llei, a més, que s'ha fet pensant en regatejar el Tribunal Constitucional i evitar que sigui suspesa, el mateix dia en què el tribunal adment un recurs del govern espanyol per suspendre cautelarment la llei de pobresa energètica

No em deixa de sobtar que, enmig de l'enrenou que tenim pels pressupostos, les dues formacions independentistes que sumen majoria a la cambra es posin d'acord per tirar endavant les lleis de desconnexió. Sobretot m'ha sorprès la CUP, que no ha valorat malament aquesta iniciativa, tenint en compte que es vol crear una nova institució autonòmica. 

És important aquest pas perquè ens permet seguir caminant cap a la República que volem, però tant de bo aquesta entesa que hem vist avui sigui també present per aprovar els comptes del govern, els més socials de la història, amb més d'un 70% destinat a aquestes partides. Ningú pot dubtar que la presència d'ERC a l'executiu ha facilitat aquest fet.

Esperem que el no de la CUP acabi reconvertint-se en un sí (tot i que sigui crític) i que, en cas de mantenir el no, que no torni a posar en risc la majoria de la cambra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada