dimarts, 10 de maig de 2016

El preu de la llibertat

Per tots és sabut que en aquesta vida no hi ha res que caigui del cel, tot té un preu. I els qui ho saben prou bé són els Mossos acusats d'assassinar l'empresari Juan Andrés Benítez, l'octubre del 2013 al Raval de Barcelona.

Aquella nit, fins a 6 agents de la policia catalana van intentar immobilitzar aquest empresari sevillà, a base de puntades i violència. El resultat va acabar sent la mort del subjecte. I algú pensarà: Ja no ho podien espifiar més. Doncs erra. Els Mossos no van tenir cap més ocurrència que netejar la sang del lloc dels fets i demanar les imatges que els veïns havien enregistrat.

El judici va començar i va acabar ahir. A última hora, totes les parts van pactar que els agents implicats tenien l'obligació de fer cursos de formació, la prohibició de patrullar a Ciutat Vella, canvis al protocol de detenció i 150.000 euros a la família. Ni presó ni expulsió del cos. El que sigui per evitar donar més magnitud mediàtica a un cas ja morbós de per sí.

Aquesta sentència, al meu parer, és una vergonya. Primer perquè anul·la la possibilitat de realitzar un judici, que és la forma més objectiva i verídica de conèixer la veritat. I segon perquè aquests agents seguiran formant part dels Mossos d'Esquadra, malgrat haver comès un crim d'assassinat.

Ja fa molt de temps que vaig dient que cal fer neteja de forma urgent dins la policia catalana. Catalunya mereix i necessita una policia integral capaç de cobrir tots els racons de la nostra geografia. Per fer-ho, necessitem els millors professionals, amb disciplina. No pot ser que tothom qui vulgui pugui ser Mossos d'Esquadra. No tothom pot tenir una arma sota la seva tutela.

Són forces les polèmiques que envolten els Mossos d'Esquadra. La més actual, el Cas Quintana, està en judici, però també hi ha, per exemple, el cas 4F (amb el documental Ciutat Morta), ... Al meu parer, el preu que han de pagar els Mossos condemnats és baix, però és completament irrisori si ho comparem amb el preu que hagué de pagar Juan Andrés Benítez.

Article relacionat: Els Mossos, cos de seguretat o repressió?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada