diumenge, 22 de maig de 2016

Super Enredada

Sempre arriba el moment en aquesta vida en què toca reinventar-se, oblidar els tics del passat i fer front a nous projectes de cara al futur, amb cares noves i disposades a deixar-s'hi tota la pell.

Aquesta era la intenció del Superdissabte convergent d'ahir. Els militants i simpatitzants de la formació estaven cridats a decidir cap a on anava el partit (refundació o començar de zero) i el cap de llista a les eleccions del 26-J: Francesc Homs o Sílvia Requena

La qüestió plantejada és força complexa, ja que CDC, malgrat els casos de corrupció, la poca credibilitat independentista i les últimes devallades electorals, és una marca consolidada dins de l'espectre polític català i coneguda arreu de l'Estat. A més, hi ha el risc de què les cares conegudes segueixin tenint molt de poder dintre de la formació.

Espero que entenguin que aquest humil servidor no entengui el savoir faire dels convergents. Com pot ser la militància voti de forma massiva per la construcció d'un nou subjecte polític que representi els millors valors de Convergència i, en canvi, votin a favor de tornar a tenir Francesc Homs com a cap de llista les eleccions del proper 26 de juny? Quan es parla de nou partit, entenc que vol dir fer-ne un de nou amb cares noves, no amb els de sempre.

El més greu de tot, però, és que Francesc Homs va aconseguir el 77,6% dels vots, mentre Sílvia Requena va haver de conforma-se amb un 20,2%. Tot i tenir una ideologia força allunyada del partit, considerava (i encara considero) que Sílvia Requena suposava obrir una finestra per fer que entri una mica d'aire net al sí d'un partit que, en paraules d'un militant de les JNC, és el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Passaran els anys i seguiré sense entendre el per què d'això. De ben segur, el fet que Homs hagués quedat imputat dijous pel 9-N haurà creat entre els convergents una apatia cap a l'exconseller. Però Homs és l'aparell del partit, forma part del grup de persones que sempre han viscut de les sigles, és a dir, que no se'ls hi coneix ni ofici ni benefici. Bé, també cal dir que Homs és el secretari d'Estratègia de CDC, és a dir, el que marca la línia política del partit, i tothom coneix que els covergents segueixen una línia ascendent en el nombre de votants cada cop que ens convoquen a les urnes. Si el que vol la militància és perdre les eleccions i quedar per darrere d'En Comú Podem i ERC, han triat la millor opció. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada