dimarts, 28 de juny de 2016

Justícia amb poca vista

Que Espanya és un país extrany ho hem comentat més d'un cop en aquesta plana. No és gaire normal un país on guanya les eleccions el partit més corrupte i amb més escàndols, on el diari més llegit és el Marca i la televisió més vista Telecinco. Tampoc ho és pel nivell de politització de la seva justícia, inaudit a les democràcies avançades europees.

Una nova entrega del culebrot del cas 9-N ha centrat els Telenotícies, els butlletins horaris radiofònics i ha inundat les planes digitals dels diaris a casa nostra. Pels vols del migdia saltava la notícia: El magistrat del 9-N envia Mas, Ortega i Rigau a judici.

Mesos després de les declaracions de Joana Ortega, Irene Rigau, Artur Mas i Francesc Homs pel procés participatiu, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha fet escarafalls a l'hora de mantenir la imputació als 3 primers per haver posat les urnes als catalans. I, a través de Twitter, ho han anunciat així: El jutge acaba la instrucció del cas 9-N i veu indicis de delicte contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. De la instrucció se'n desprenen la possible comissió dels delictes de prevaricació i desobediència. Es dóna trasllat a les parts perquè presentin acusació i escrits de calificació o el sobreseïment.

Ja ho veuen, obeïr el mandat dels teus ciutadans és un delicte de prevaricació i desobediència. Veure aquestes aberracions democràtiques em recorda a dictadures com Cuba, Corea del Nord o, si ho prefereixen, la terrible Veneçuela.

Pregaria també al TSJC que s'hi dediqués a altres coses abans que perseguir demòcrates. A Catalunya també hi tenim problemes amb la corrupció, fins i tot dins de la pròpia CDC. Seria preferible que els magistrats dediquessin el seu valuós temps a perseguir lladres i conspiradors abans que persones que posen el seu càrrec al servei d'escoltar la veu dels ciutadans.

He sigut molt crític amb l'actuació del President Mas moltes vegades, i ho he deixat escrit també molts cops, però crec que ara, que s'enfronta a una persecució judicial instrumentalitzada des de la política, cal que li fem costat, a ell i a les senyores Rigau i Ortega. La democràcia és molt forta, però cal que tots hi siguem presents, perquè si no el seu efecte queda força diluït. Hem de demostrar que l'anhel de llibertat dels catalans és més fort que la maquinària fosca i opaca de les clavegueres de l'estat.

Sobre el 9-N, mai dubti que em trobarà al seu costat, President. Al seu costat, al de la democràcia i al d'aquells que volem la llibertat de Catalunya. Prou de judicis polítics que no van enlloc més que una confrontació evitable. Articles relacionats: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada