diumenge, 10 de juliol de 2016

50 anys de tradició mediterrània

El nostre és un país de tradicions arrelades. Un dels principis de la nostra sang mediterrània, que fa que ens agradi la festa al carrer, a la fresca, amb bona companyia.

Els qui ho saben prou bé són els de Calella de Palafugell. Des de fa 50 anys, aquesta població del Baix Empordà acull la ja tradicional Cantada d'Havaneres de la vila, la més important i popular de Catalunya.

Grups com Port-Bo, Peix Fregit, Bergantí, entre d'altres, converteixen cada any la plaça del Port Bo de Calella en l'epicentre mundial de les havaneres, oferint-nos grans temes musicals d'aquest gènere i sempre finalitzant amb dos clàssics: La bella Lola i El meu avi. 

Les havaneres han esdevingut un símbol (més) d'aquest petit país nostres que és Catalunya. Aquest cant a la mediterrània, originari de Cuba, ha sabut adaptar-se perfectament i l'hem col·locat en una de les nostres insígnies d'identitat. És una demostració d'allò que som, una societat oberta a la gresca i a la disbauxa, a la vida trepitjant carrer i gaudint d'allò que ens agrada amb els nostres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada