diumenge, 3 de juliol de 2016

Aniversari deslluït

El 27 de juny del 2015 és un dia molt important pels Castellers del Prat. Aquella fou la jornada en què vam deixar de vestir la camisa blanca de les colles castelleres en formació a lluïr la nostra camisa blau hostessa. Un  dia en què ho vam descarregar tot i la Plaça de la Vila va embogir amb les construccions pratenques.

Per commemorar el primer aniversari d'aquella efemèride, el 2 de juliol del 2016 va tenir lloc, al mateix escenari, la 2a diada dels Castellers del Prat, acompanyats pels Castellers de Barcelona (una de les colles padrines) i els Encantats de Begues. Ens hi vam presentar amb el següent programa: 3d6, 3d6 amb agulla, 4d6 i Pilar de 5. 

Teniem ganes del 4d6, que fa molts mesos que el treballem i aquesta temporada només l'hem descarregat al Cal Figarot (local d'assaig dels Castellers de Vilafranca); el 3d6 amb agulla, que la setmana passada vam suar de valent per descarregar-lo a Vilanova i el Pilar de 5, que el preparem des de l'agost de l'any passat.

Vam començar la 1a ronda amb el 3d6 amb agulla. El castell va pujar tranquil i còmode, amb una pinya més que compacta. Però quan l'enxaneta fa l'aleta del castell, problemes al pis de terços van fer innevitable la caiguda, deixant-ho en intent de 3d6 amb agulla.

A la 2a ronda, i seguint el programa previst, es va tirar un 3d6, un castell força dominat pels pratencs. No hi va haver cap tipus de dificultat, ni per la carregada ni per la descarregada. Un castell molt ben parat i d'allò més ben treballat.

La 3a ronda era l'hora per fer arribar un dels plats forts de la tarda: el 4d6. Va pujar de forma molt maca, i s'aguantava prou bé. Ara bé, els dosos van obrir-se una mica, cosa que va crear inseguretat al pis de terços, que van demanar la baixada amb l'acotxador col·locat.

Però encara quedava el més llaminer: el Pilar de 5. Era el primer cop que el portavem a plaça, i ens feia excessiva il·lusió descarregar-lo. Estava perfecte, però l'enxaneta, que havia caigut del 3d6 amb agulla, no ho va veure clar i va desestimar pujar. El Pilar quedà en intent desmuntat.

Hi vam dedicar moltes hores i un gran esforç, però les coses no van sortir com ens hagués agradat. Va ser una llàstima. Però bé, seguirem treballant per aconseguir completar tots els nostres objectius, deixar empremta a totes les places de Catalunya que visitem i passar-nos-ho bé fent castells. Un altre dia sortirà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada