dijous, 28 de juliol de 2016

Via Lliure cap a la República

Després de mesos en què semblava que el procés descarrilava, avui el Parlament ha fet un cop de puny a la taula. En una de les sessions més tenses d'aquesta legislatura, la cambra ha aprovat les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent, malgrat l'avís del Tribunal Constitucional respecte la il·legalitat que podria cometre la cambra.

Un debat tens, amb recriminacions constants entre els partits unionistes i independentistes. L'escenificació de la divisió del Parlament, però, s'ha produït a l'hora de votar. El PP i Ciutadans han decidit abandonar l'hemicicle, mentre que el PSC no hi ha participat. Catalunya Sí que es Pot hi ha votat en contra. Amb els vots favorables de Junts pel Sí i la CUP, el procés tira endavant.

Encara que hi hagi partits que no vulguin veure-ho, els catalans vam ser força explícits amb el que vam votar el passat 27 de setembre: Inici del procés de desconnexió amb l'estat espanyol i proclamació de la República Catalana. Crec que és prou clar, oi?

Un procés, a més, que queda reforçat pel cas omís que hi han fet els partits que, o bé han abandonat la cambra, o bé no hi han participat a la votació. Ajuden encara més a seguir el camí amb més fermesa.

I respecte les amenaces de què això és il·legal, des de quan obeïr el mandat dels ciutadans expressat lliurement a les urnes és una il·legalitat? El més trist, però, és que a aquest relat s'hi sumi Catalunya Sí que es Pot, que han oblidat que ells éren els que més insistien en la creació d'un procés constituent al nostre país. Sembla que volen seguir subordinats a un marc espanyol que menysté per complet l'opinió dels catalans. És clar, qui vol fundar la República Catalana, podent esperar fins al 2020 (i vés a saber si passarà) perquè es produeixi el canvi a Espanya?

I el govern espanyol, com no podria ser d'altre manera, ja ha enviat aquesta votació al TC. És igual el que hi diguin perquè, com he dit un fotimer de cops, nosaltres seguirem caminant amb fermesa cap a la República.


Avís: La fotografia del Parlament de Catalunya que acompanya aquest article és del Diari ARA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada